Publicat 04/01/2022 21:31CET

El TSJC fixa un 25% de castellà en un institut de Vila-seca (Tarragona)

La Generalitat recorrerà la sentència

TARRAGONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat un 25% d'educació en castellà en un institut de Vila-seca, en estimar parcialment un recurs d'una família del centre que demanava l'escolarització en català i castellà en proporcions equivalents.

La sentència de la sala contenciosa administrativa del TSJC, consultada per Europa Press, ha fixat en el curs i classe del fill de la família que s'inclogui el castellà com a llengua vehicular, que fixa en un 25% i pel que "haurà d'efectuar-se l'adequació del projecte lingüístic" del centre.

La família havia presentat al gener de 2020 un recurs contra una resolució de la Conselleria d'Educació que desestimava una sol·licitud de modificació del projecte lingüístic de l'institut.

Pel que fa a la petició de la família d'anul·lar el projecte lingüístic del centre, la sentència assenyala que el recurs es referia a un aprovat en 2018 i que ara està vigent un aprovat al novembre de 2020.

El tribunal ha subratllat que l'aprovat en 2018 no contemplava rebre en castellà cap matèria no lingüística, i que el projecte vigent "no contempla cap previsió respecte a la llengua castellana com a llengua vehicular i d'aprenentatge, sense establiment de percentatge".

"El català és la llengua d'ús habitual, i tot i que es contempla la llengua anglesa i alemanya, no existeix previsió d'utilització del castellà. És evident que la previsió continguda en el projecte lingüístic no respecta el percentatge mínim establert" del 25%, ni que s'apliqui en àrees, matèries o assignatures no lingüístiques, assenyala la sentència.

Per això, el TSJC sol·licita que "s'adeqüi" el projecte perquè reflecteixi l'ús vehicular d'ambdues llengües oficials en una sentència, que no és ferma i davant la qual es pot presentar recurs de cassació.

La Generalitat recorrerà la sentència del TSJC, segons han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació.

En un tuit recollit per Europa Press, l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) ha afirmat que "la valentia" de la família i l'entitat han fet possible la sentència.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés