Publicat 11/06/2020 18:11CET

El TSJC desestima tancar escoles cautelarment com reclamava l'Ustec·Stes

Façana del Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

   Destaca que són un servei essencial i rebutja "decisions maximalistes o extremes i d'efectes impredictibles"

   BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

   El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades pel sindicat Ustec·Stes en un recurs que impugnava les instruccions de la Conselleria d'Educació de la Generalitat i demanava el tancament dels centres educatius que han obert en el procés de desescalada.

   En un acte, consultat per Europa Press, la Secció Tercera de la Sala contenciosa administrativa ha assenyalat que no s'han posat a la seva disposició "dades fiables dels quals inferir perjudicis irreparables o difícilment reparables per al cas de no paralitzar" les instruccions del departament per a la reobertura d'escoles que, segons el tribunal, contenen un catàleg gens menyspreable de mesures preventives i de seguretat.

   "Haurà, doncs, de prevaler l'interès públic que subjeu en el restabliment de la normalitat en la vida educativa; en un servei públic, al cap, que també cal qualificar d'essencial", assenyala l'acte.

   El TSJC ha afirmat que l'absència de certeses científiques absolutes sobre la pandèmia no pot conduir a "decisions maximalistes o extremes i d'efectes impredictibles", més tenint en compte, segons el tribunal, la millora notable de la situació sanitària, i ha dit que el sindicat tampoc ha aportat elements de convicció per atorgar validesa als seus 'mals auguris'.

"DESCONNECTADA DE LA REALITAT"

   El tribunal també recorda que és cada centre educatiu el que ha d'elaborar el pla d'obertura, acompanyat per la Inspecció d'Educació, per la qual cosa "fa encara més dubtosa la viabilitat d'una acció com la present, desconnectada de la realitat i de les particularitats de cadascun dels centres d'ensenyament concernits".

   El sindicat Ustec·Stes va presentar el recurs davant el TSJC la setmana passada en el qual demanava impugnar les instruccions de l'obertura de centres educatius en fase 2 del procés de desescalada, en considerar que era "prematur".

   En el seu recurs, el sindicat demanava mesures cautelars i cautelarísimas perquè puguin tancar els centres que ja havien obert en el termini més breu possible, però el TSJC ja va descartar l'adopció de mesures cautelarísimas en admetre a tràmit l'escrit.

   La resolució del TSJC desestimant les mesures cautelars sol·licitades pel sindicat no és ferm i cal interposar recurs de reposició davant la sala del tribunal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés