Publicat 8/11/2019 18:34:14 +01:00CET

El TSJC anul·la la declaració del Govern d'interès nacional del Museu de Lleida

Exterior del Museu de Lleida.
EUROPA PRESS - Archivo

Els serveis jurídics de la Conselleria de Cultura valoren presentar recurs

LLEIDA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat l'acord del Govern de la Generalitat de Catalunya del 27 de desembre del 2016, en el qual es declarava d'interès general el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, segons una sentència a la qual ha tingut accés Europa Press.

El TSJC ha estimat el recurs contenciós-administratiu presentat pels bisbats d'Osca i Barbastro-Montsó, representats pel lletrat aragonès Rafael Luis Alcázar, segons ha avançat aquest divendres el diari el 'Heraldo de Aragón'.

En declaracions a Europa Press, Rafael Luis Alcazar ha explicat que el TSJC ha anul·lat la declaració "per un defecte de forma" si es té en compte que no s'havia donat audiència als patrons del museu.

Els bisbats aragonesos van considerar aquesta mesura una protecció per impedir el trasllat de peces d'art sacre des de Lleida al Real Monestir de Sijena (Osca) com exigia una sentència d'un jutjat d'Osca i que al final es van traslladar al desembre del 2017.

A més, el Bisbat de Barbastro-Montsó reclama 111 peces originàries d'esglésies aragoneses que fins el 1995 van pertànyer a la diòcesi de Lleida.

En declaracions a Europa Press, l'advocat de l'Ajuntament de Villanueva de Sijena, Jorge Español, ha considerat aquest divendres que la Generalitat esmenarà el defecte de forma de manca de consentiment del museu per ser declarat d'interès nacional.

Fonts de la Generalitat han explicat a Europa Press que els serveis jurídics de la Conselleria de Cultura valoren la possibilitat de presentar recurs contra aquesta sentència que van rebre aquest dijous.

La sentència de la Secció cinquena del Tribunal del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya imposa el pagament de les costes a la Generalitat i fixa com a quantia màxima dos mil euros.