Publicat 26/8/2019 12:02:29 +02:00CET

Troben motlles de restes de fusta de fa 60.000 anys a Capellades (Barcelona)

Petjada d'un de les restes de fusta localitzats en l'Abric Romaní de Capellades
PALMIRA SALADIÉ/IPHES

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Arqueòlegs de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona han trobat abundants motlles de restes de fusta de les comunitats neandertals que van viure al jaciment de l'Abric Romaní de Capellades fa uns 60.000 anys en la seva última campanya d'excavació.

Les tasques de la campanya d'aquest estiu --celebrada aquest mes d'agost-- s'han centrat a destapar el nivell R, de 60.000 anys d'antiguitat, i els arqueòlegs, que estan valorant les restes de fauna i eines de pedra que han trobat, han documentat abundants negatius de fusta o motlles, ha informat aquest dilluns l'Iphes.

A l'Abric Romaní es conserven les petjades d'alguns vegetals, entre ells la fusta, mitjançant la precipitació de carbonats i una vegada desintegrat el contingut vegetal es conserva la seva petjada en forma de negatiu.

Si es confirma la presència d'algun tipus d'eina entre el conjunt excavat, es podrà aprofundir en l'estudi de l'explotació de la producció d'eines de fusta durant el paleolític mitjà, un fet important a causa del caràcter perible de la fusta.

Futures excavacions a l'Abric Romaní, com la que continuarà el proper any, permetran també l'anàlisi de la resta de materials, entre ells, les llars conservades a la superfície de l'abric, la qual cosa permetrà aprofundir en el coneixement de l'estil de vida neandertal.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  Les botigues Ikea a Barcelona donen llits i material per a persones vulnerables

 3. 3

  Llancen un joc de preguntes sobre el Covid-19

 4. 4

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris