Publicat 26/08/2019 12:02

Troben motlles de restes de fusta de fa 60.000 anys a Capellades (Barcelona)

Petjada d'un de les restes de fusta localitzats en l'Abric Romaní de Capellades
PALMIRA SALADIÉ/IPHES

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Arquelegs de l'Institut Catal de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona han trobat abundants motlles de restes de fusta de les comunitats neandertals que van viure al jaciment de l'Abric Romaní de Capellades fa uns 60.000 anys en la seva última campanya d'excavació.

Les tasques de la campanya d'aquest estiu --celebrada aquest mes d'agost-- s'han centrat a destapar el nivell R, de 60.000 anys d'antiguitat, i els arquelegs, que estan valorant les restes de fauna i eines de pedra que han trobat, han documentat abundants negatius de fusta o motlles, ha informat aquest dilluns l'Iphes.

A l'Abric Romaní es conserven les petjades d'alguns vegetals, entre ells la fusta, mitjanant la precipitació de carbonats i una vegada desintegrat el contingut vegetal es conserva la seva petjada en forma de negatiu.

Si es confirma la presncia d'algun tipus d'eina entre el conjunt excavat, es podr aprofundir en l'estudi de l'explotació de la producció d'eines de fusta durant el paleolític mitj, un fet important a causa del carcter perible de la fusta.

Futures excavacions a l'Abric Romaní, com la que continuar el proper any, permetran també l'anlisi de la resta de materials, entre ells, les llars conservades a la superfície de l'abric, la qual cosa permetr aprofundir en el coneixement de l'estil de vida neandertal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés