Publicat 8/12/2019 18:34:46 +01:00CET

Troben mort un altre pres a la presó d'Astúries, el segon en 24 hores

OVIEDO, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La presó d'Astúries ha registrat aquest diumenge la defunció d'un altre reclús després de la mort aquest dissabte d'un pres que es trobava en presó provisional a l'espera de judici pel crim de l'ebenista de Ciudad Naranco.

En concret, aquest diumenge a l'hora del retrobament s'ha trobat mort un intern del mòdul 6 de la presó asturiana, segons apunten des de la secció sindical a Astúries de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP), sindicat afiliat a la UGT.

"Aquest fet luctuós és el segon que es produeix en 24 hores, dins d'un mateix context, encara que desconeixem les causes de la defunció, fins que aquestes siguin determinades per l'institut anatòmic forense, diuen des de l'organització sindical, que afegeix que "aquests lamentables successos no fan més que corroborar l'escassetat de personal per dur a terme les activitats diàries del centre penitenciari i no permet oferir un servei públic, com és el penitenciari, amb les garanties per a la seguretat dels interns i treballadors com seria mínimament exigible i desitjable".

Així, exigeixen a la secretaria general d'Institucions Penitenciàries i a la direcció del centre penitenciari d'Astúries "que prenguin les mesures necessàries perquè aquests fets lamentables no tornin a produir-se". "No podem posar en qüestió diàriament la integritat física i la vida d'interns i treballadors", conclouen.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  El PP diu que hi ha una normativa autonòmica que permet drecretar el confinament

 5. 5

  El Govern central descarta aplicar l'estat d'alarma a Lleida