Publicat 31/5/2019 18:48:03 +02:00CET

Troben un esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d'anys a Caldes de Malavella

Troben un nou esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d'anys a Caldes de Malavella
GERARD CAMPENY/IPHES

GIRONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes) han trobat en el jaciment del Camp dels Ninots, a Caldes de Malavella (Girona), un nou esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d'anys, el quinzè que es localitza en aquest emplaçament.

Al costat d'aquesta troballa, s'han recuperat moltes petjades vegetals, peixos i petits vertebrats, que facilitaran la reconstrucció paleoambiental d'aquest antic llac situat en el cràter d'un volcà, ha informat aquest divendres l'Iphes en un comunicat.

La campanya d'excavació s'ha centrat en el sector de Ca n'Argilera en el qual ha estat treballant aquests últims anys i han format part una vintena d'investigadors procedents de diverses universitats i centres d'investigació.

El nou esquelet de bòvid està sencer i en connexió anatòmica i correspon a un individu adult, i al costat dels altres 14 recuperats proporcionarà informació important per conèixer la seva evolució i les seves dinàmiques.

Durant el temps que va estar actiu, el llac en el qual es troba situat el Camp dels Ninots va atreure un gran nombre d'animals, pels quals aquest entorn era ideal per viure i trobar aigua i aliment.

Fins avui, s'han obtingut més de 25 esquelets de grans vertebrats, entre rinoceronts, bòvids, juntament amb nombroses restes d'amfibis, rèptils, peixos i aus.