Publicat 23/7/2019 15:32:00 +02:00CET

El tripartit de Lleida presenta una moció per planificar la campanya de temporers del 2020

ERC-AM, JxCat i El Comú compten amb la Diputació, la Generalitat, sindicats de classe i agraris i entitats socials

LLEIDA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

Els grups de govern de l'Ajuntament de Lleida ERC-AM, JxCat i El Comú presentaran aquest divendres durant el ple municipal una moció que contempla engegar la planificiació de la campanya de temporers de la fruita de l'any que ve.

Per això, comptaran amb la Generalitat, la Diputació de Lleida, diversos municipis de la comarca del Segrià i totes les entitats implicades: CCOO, la UGT, Plataforma per la fruita amb justícia social, Jericó, Creu Roja, Caritas, Unió de Pagesos, Asaja, Associació Antisida de Lleida, i Arrels.

Els tres partits asseguren en un comunicat conjunt que agraeixen la feina dels treballadors de l'Ajuntament per posar aquest any en funcionament el refugi de temporers i la col·laboració de les associacions dels barris.

ERC, JuntsxCat i El Comú afirmen que Lleida ha de ser capital de drets i, per tant, el respecte als drets humans són la base ètica i moral entorn de la qual es pretén construir l'ordre geopolític de la societat moderna que volen per Lleida.

Els tres grups critiquen que el govern socialista al qual han rellevat no va preveure cap tipus d'atenció per aquest estiu adreçat a les persones que arriben de fora a treballar en la campanya de la fruita --encara que és una situació que es repeteix des de fa més de 20 anys-- i asseguren que "l'omissió d'intervenció i de prestació de servei pot ser considerada una forma de violència i fins i tot, un tipus de discriminació".

L'alcalde, Miquel Pueyo, va demanar abans de la seva investidura que la Paeria tramités la sol·licitud de 5 plans d'ocupació subvencionats al 100% pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i amb aquests recursos es va obrir una oficina única d'assessorament i acompanyament al Centre Cívic del Centre Històricodes d'on s'està fent un procés tècnic rigorós en l'avaluació de la situació d'aquests usuaris.

L'Ajuntament va obrir primer al pavelló Antorcha i després al pavelló Agnès Gregori un servei de dutxes, consigna i pernoctació per a les persones que es deriven de l'oficina única.