Actualitzat 4/6/2020 10:59:30 +00:00 CET

Tretze comunitats autònomes i la ciutat de Melilla sol·liciten passar a la fase 3

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, anuncien quins territoris avancen en la desescalada, 15 de maig del 2020.
Moncloa

La Comunitat Valenciana i Ceuta són les úniques autonomies que no han reclamat el canvi de fase

MADRID, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Els governs de tretze comunitats autònomes i el de Melilla han demanat aquest dijous al Ministeri de Sanitat passar a la fase 3 del pla de desescalada a partir del dilluns 8 de juny, mentre que Madrid, algunes zones de Catalunya i Castella i Lleó han sol·licitat accedir a la fase 2.

D'altra banda, els governs de la Comunitat Valenciana i Ceuta han estat els únics que aquesta setmana no han sol·licitat canviar de fase. La ciutat autònoma ha registrat un repunt de casos actius de covid-19 arran de la celebració de diverses festes d'aniversari.

El ministre Salvador Illa i el doctor Fernando Simón van comunicar dijous passat els territoris que avançarien de fase l'1 de juny, i ara mateix el 70 per cent de la població es troba en la fase 2, mentre que Madrid, Castella i Lleó (excepte El Bierzo) i algunes zones de Catalunya continuen en fase 1.

Algunes illes també van avançar a la fase 3 aquest dilluns com és el cas de Formentera, a les Balears; i La Gomera, El Hierro i La Graciosa, a les Canàries.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista