Publicat 10/9/2019 10:20:26 +02:00CET

Tres homes detinguts per segrestar i torturar-ne un altre a Amposta (Tarragona)

Els Mossos detenen tres persones per segrestar i torturar a un home
MOSSOS D'ESQUADRA

TARRAGONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de setembre tres persones per presumptament segrestar i torturar durant més de 30 hores un home a Amposta (Tarragona).

Els arrestats, tres homes de 24, 33 i 36 anys, coneixien la víctima i la seva família, perquè van viure a l'Índia en pobles molt propers, i van segrestar-la per reclamar un deute que havia contret amb un d'ells, han explicat els Mossos en un comunicat.

L'home a qui devia el deute va ser qui va idear el segrest i, el 4 de setembre, amb el pretext de resoldre els problemes que tenien, va proposar a la víctima anar al seu domicili i allà, juntament amb tres homes més, la van lligar, colpejar, vexar i insultar.

El segrestat va ser sotmès a vexacions i agressions contínues durant 30 hores, unes accions que els segrestadors van gravar amb el mòbil i van enviar als familiars amb l'objectiu de pressionar-los perquè els paguessin 10.000 euros pel rescat.

Van demanar a la família que els donessin els diners abans del 9 de setembre i van alertar que, si no pagaven, el matarien, després de demostrar amb les imatges que el tenien retingut.

Els Mossos es van assabentar del succés perquè van rebre una denúncia telefònica d'un home des de l'Índia, que assegurava que havien segrestat el seu cunyat a Amposta.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos va iniciar una investigació per localitzar la víctima i assessorar els familiars i, fruit de les diligències policials, es va identificar una part dels segrestadors i es va determinar que el segrestat podia trobar-se retingut a Amposta al domicili d'un dels segrestadors.

El 5 de setembre els investigadors ja tenien identificats els autors del segrest i el lloc de la custòdia, però la família de la víctima va fer un pagament parcial del rescat i els segrestadors van decidir alliberar l'home cap a les 21.00 hores.

Poc temps després, els Mossos van detenir a Amposta tres dels quatre segrestadors, i la matinada del dia 6 van entrar i van escorcollar el domicili en el qual havia estat retinguda la víctima.

NO ES DESCARTEN MÉS DETENCIONS

Al domicili s'hi van trobar diversos objectes del segrestat i elements que acreditaven la participació dels arrestats en el segrest i les agressions.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el diumenge 8 de setembre i el jutge va decretar ingrés a la presó per a dos d'ells, i llibertat amb càrrecs per al tercer, mentre que la investigació contínua oberta i no es descarten més detencions.