Tres detinguts per falsejar altes de canvi de companyia a empreses energètiques a Vilanova i la Geltrú

Publicat 9/1/2020 13:25:28CET
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional.
ARCHIVO

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) tres persones per presumptament formar un grup dedicat a la tramitació fraudulenta d'altes de canvi de companyia energètica, i que té 25 persones i empreses afectades, principalment a la comarca del Garraf (Barcelona).

En un comunicat aquest dijous, el cos policial ha informat que la investigació va començar a final de juny, després de rebre la denúncia del responsable d'una empresa comercialitzadora d'energètiques, que va alertar d'unes possibles irregularitats que havia comès un dels seus treballadors.

El treballador presumptament falsificava la documentació del canvi de companyia energètica de diversos clients de l'empresa denunciant, sense el consentiment dels titulars per lucrar-se amb les comissions de les noves altes.

Els investigadors van identificar tres persones com a presumptes autors de les estafes: un d'ells és el treballador de l'empresa denunciant i els altres dos suposadament facilitaven la documentació i dades personals per poder tramitar les altes fraudulentes.

Obtenien la informació d'arxius de clients antics d'altres empreses del sector per a les quals havien treballat, motiu pel qual disposaven de fotocòpies del DNI, així com números de comptes bancaris.

Presumptament, també eludien els sistemes de verificació de les empreses suplantant telefònicament els afectats, i tots tres van ser detinguts per presumptes delictes d'estafa, falsedat documental, apropiació indeguda i usurpació d'estat civil, il·lícits pels quals estan en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.

Contador