Publicat 14/2/2019 15:37:51 +01:00CET

Tres detinguts per un fals blanqueig de diners i 181.000 euros intervinguts

Diners i material intervingut per la Gurdia Urbana en un cas d'estafa
GUARDIA URBANA

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La Gurdia Urbana de Barcelona va arrestar la setmana passada tres persones per la seva presumpta implicació en un cas d'estafa a través d'un fals blanqueig de diners i va intervenir uns 181.000 euros, 153.500 dels quals suposadament estaven falsificats.

En un comunicat aquest dijous, el cos policial ha informat que el cas va comenar quan agents del districte de Sants-Montjuc van intervenir en una discussió a l'avinguda Rius i Taulet en la qual dos dels sospitosos estaven agredint un tercer.

La persona agredida va explicar que havia conegut uns individus que es feien passar per inversors i que li van proposar un intercanvi de bitllets de 500 euros per blanquejar-los per d'altres de valor inferior a canvi d'una comissió.

Els tres detinguts van quedar uns dies després amb dos suposats inversors en un hotel barceloní i van rebre 120.000 euros en bitllets de 500 a canvi d'entregar-ne 100.000 en bitllets de 50.

Se'n van anar a Montjuc per repartir-se els beneficis i all van descobrir que només eren autntics els bitllets superiors de cadascun dels sis feixos que havien obtingut, la qual cosa va generar la discussió i dos dels detinguts van agredir el tercer i van intentar segrestar-lo en sospitar que era cmplice dels falsos inversors.

La Gurdia Urbana va arrestar els dos primers per presumpta temptativa de segrest i lesions, el tercer per suposada estafa, i els va intervenir els 181.000 euros --153.500 en 307 bitllets de 500 presumptament falsificats--, una defensa extensible, dues armes blanques, una llanterna detectora de bitllets i quatre mbils.

El cas es va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra per si prossegueixen amb la investigació de la presumpta estafa, basada en el mtode conegut com 'Rip Deal', en el qual els seus autors busquen anuncis immobiliaris o altres transaccions de valor elevat i es presenten com empresaris solvents interessats en el producte o a fer l'intercanvi de bitllets amb una comissió.