Publicat 22/12/2019 15:06:48 +01:00CET

Tres detinguts a Barcelona per estafar 28.290 euros amb premis falsos de loteria

BARCELONA, 22 des. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 de desembre a Barcelona una dona i dos homes, una mare i dos fills de 55, 33 i 20 anys respectivament, per estafar 28.290 euros amb falsos premis de loteria.

En un comunicat aquest diumenge, la policia catalana ha informat que se'ls considera autors de sis estafes i diversos furts, i que van començar la investigació al febrer, quan van tenir coneixement de que diverses persones havien estat estafades sota un mateix patró.

Els detinguts seleccionaven com a víctimes dones d'origen sud-americà i d'edat avançada: un dels homes s'apropava a la víctima i li demanava diners com a aval per cobrar un premi d'un suposat bitllet de loteria premiat, perquè no ho podia fer de manera ordinària per trobar-se en situació irregular al país.

La dona trucava el tercer membre del grup, que es feia passar per un treballador de l'administració de loteries i corroborava que el bitllet estava premiat, i després la víctima retirava diners d'una entitat bancària o anava al seu domicili i entregava diners o joies als estafadors, mentre ells robaven pertinences a la víctima.

El 13 de desembre van localitzar i van detenir els tres autors de les estafes, van intervenir bitllets de loteria i diners en efectiu, i al domicili dels detinguts van trobar joies sostretes i 1.750 euros en efectiu.

El 16 de desembre els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.