Actualitzat 18/02/2015 16:09

Tres de cada deu estudiants entra a la universitat amb el B2 d'anglès

El secretario de Universidades e Investigación de la Generalitat, A.Castellà
Foto: EUROPA PRESS

El Govern ofereix ajudes d'un màxim de 350 euros per estudiar

BARCELONA, 18. (EUROPA PRESS)

Tres de cada deu estudiants catalans --un 30%-- té a l'entrar a la universitat el nivell B2 d'anglès o una tercera llengua equivalent al First Certificate of English (FCE), un 36% disposa d'un nivell B1, considerat d'usuari 'viatger', i el 34% té l'A2 d'usuari 'supervivent'.

   Són els resultats de la prova diagnòstica en línia i gratuïta que van fer a la tardor 40.000 estudiants, en el marc del programa 'Parla3. El teu futur parla idiomes', una nova iniciativa que ha estat presentada aquest dimecres pel secretari general d'Universitats i Investigació de la Generalitat, Antoni Castellà, tot i que s'aplica des del començament d'aquest curs.

   El Govern ha impulsat el pla per assegurar que en acabar els estudis tots els universitaris disposin d'aquest nivell, pel que atorgaran ajudes "universals" sense discriminar rendes a tots els joves que necessitin formar-se i facilitaran l'acreditació per als que ja tinguin el nivell a través d'una prova comuna, que costa 75 euros però hi haurà ajudes de 50 euros.

   Els resultats de la prova diagnòstica coincideixen amb l'anàlisi que han fet a l'últim any dels resultats de Batxillerat i la selectivitat, i són, de fet, els que ha motivat el programa, que dóna resposta al mandat parlamentari del 2014 que el 2018 el B2 sigui imprescindible per obtenir el graduat.

   Segons Castellà, l'objectiu és millorar l'ocupabilitat dels titulats a nivell global; la internacionalització econòmica catalana, i la qualitat i internacionalització del sistema universitari català, a més d'estendre als països europeus on entre un 40% i un 54% de la població coneix una tercera llengua, com Noruega i Suècia.

FORMACIÓ I SUBVENCIONS

   La Generalitat preveu una inversió de quatre milions d'euros anuals en ajudes de mitjana, que es concediran a tots els alumnes que ho sol·licitin a través d'una convocatòria de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur), que estarà oberta tot l'any.

   Amb un màxim de 350 euros per nivell --A2 i B1-- i subnivell --B2.1 i B2.2--, els estudiants es podran beneficiar de les subvencions si es matriculen en les escoles d'idiomes de totes les universitats, incloses les privades, a l'Institut Obert de Catalunya (IOC), i a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI).

   Segons els seus càlculs, la majoria d'oferta en aquests centres sol costar al voltant de 350 euros o menys, i ha assegurat que les escoles d'idiomes estan preparades per assumir "un increment molt fort" d'alumnes.

   El primer curs de nivell per als estudiants de nou accés del curs 2014-2015, que han d'obtenir els nivells A2 i B1 s'haurà de completar el 15 de febrer de 2016, un límit que s'ha imposat per enviar un missatge clar als estudiants: "Han de començar ja perquè si no, no arribaran a temps".

   Als estudiants amb menor nivell de renda que estan al llindar u de la beca 'Equitat' o amb la beca del Ministeri d'Educació se'ls abonarà l'ajuda al començament de curs, i a la resta en finalitzar-lo, a més que dependrà de la superació del curs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés