Publicat 27/1/2014 17:14:09 +01:00CET

Treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio fan vaga 12 hores contra la nova proposta salarial

Huelga en TV3 y catalunya Ràdio
SPC

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

Treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio s'han concentrat aquest dilluns a les instal·lacions de la televisió pública a Sant Joan Despí amb motiu de la vaga de 12 hores convocada per protestar contra la nova proposta salarial de la direcció, segons han informat els sindicats.

Segons el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio i el Sindicat de Periodistes de Catatalunya (SPC), el seguiment ha estat "massiu", amb una participació de més del 90% dels treballadors convocats a la vaga, convocada entre les 10.00 i les 22.00 hores a la televisió i entre les 9.00 i les 21.00 hores a la ràdio.

Els treballadors han decidit convocar una altra assemblea aquest dimecres, després de la reunió de la comissió negociadora, i han assegurat que la vaga d'aquest dilluns és el començament d'una mobilització que "continuarà fins que s'acabin les imposicions", ha assegurat CCOO.

Els treballadors critiquen, més enllà de la nova proposta de distribució salarial, que la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) intenta que venci la vigència del conveni actual, el pròxim 31 de gener, per "desmantellar els convenis".

El comitè d'empresa ha criticat que el salari actual dels treballadors ja ha estat retallat entre un 15% i un 30% des del 2011, s'han eliminat col·laboradors i treballadors temporals i està prevista la privatització de la gestió de la publicitat.