Publicat 13/5/2019 18:38:07CET

Treballadors d'emergències socials de Barcelona critiquen condicions de "precarietat"

Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Treballadors del Centre d'urgències i emergències socials de Barcelona (Cuesb) han criticat que la situació de "precarietat" en la qual treballen s'allargarà uns nou mesos en paralitzar-se la nova adjudicació del servei, que inclou millores salarials i laborals, per un recurs que ha presentat una empresa.

En un comunicat de CCOO aquest dilluns, el Comitè d'empresa de Progress, que representa els treballadors, ha assenyalat que la nova licitació, que havia d'entrar en vigor l'1 de maig, millorava una situació "insostenible", però s'ha suspès cautelarment perquè l'empresa Grup 5 Acció i Gestió Social ha presentat un recurs contra el plec davant el Tribunal de Contractació (TCCSP).

Les condicions laborals no han canviat des del 2015, malgrat que l'activitat dels serveis s'ha incrementat en un 12% en els darrers quatre anys, amb el que han de dur a terme "un sobreesforç" per garantir que el servei es doni en condicions òptimes.

"Se'ls exigirà prestar els serveis en les condicions actuals fins que es resolgui el recurs plantejat" i pugui continuar l'adjudicació del nou contracte, la qual cosa calculen que serà un mínim de nou mesos.

El nou plec de contractació suposava un increment de plantilla per assumir l'augment de càrregues de treball, increments salarials de més de 430.000 euros a l'any i una reducció de jornada que permet períodes de descans addicionals "molt necessaris, com a mesures per preservar la salut laboral" dels treballadors davant el gran estrès emocional.

"Estem farts! Ens sentim enganyats, menyspreats i maltractats", han afirmat els representants, que s'han preguntat fins quan hauran d'aguantar els treballadors, els quals donen atenció psicosocial a Barcelona i a altres 21 municipis de l'àrea metropolitana.

L'equip està especialitzat en l'atenció psicosocial a persones que presenten una especial vulnerabilitat i es troben en situació de crisi greu, i per exemple van ser l'únic servei que està externalitzat entre els quals va intervenir en els atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona.