Traslladen a Israel deu voltors recuperats a Vallcalent (Lleida) per ser alliberats

Publicat 16/12/2019 18:20:00CET
Traslladen a Israel deu voltors recuperats a Vallcalent (Lleida) per ser alliberats
GENERALITAT

LLEIDA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

Deu voltors recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent (Llieda) han estat traslladats aquest dilluns a Israel perquè siguin alliberats en aquest país, en el marc del programa de reintroducció de l'espècie amb el qual la Generalitat ha cedit 114 voltors a Israel 2015, i s'han alliberat gairebé 60.

En un comunicat, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha explicat que aquesta reintroducció pot beneficiar també a poblacions d'aquests carronyers als Balcans i al sud-est europeu, des d'on els exemplars joves migren a Israel a l'hivern, amb el qual reforçaran la variabilitat genètica d'aquestes poblacions.

Els deu exemplars traslladats arribaran a Tel Aviv i estaran uns mesos en unes gàbies d'aclimatació en els punts d'alliberament fins que s'adaptin a l'entorn, en el marc d'un programa amb el qual Israel importa voltors d'Europa davant el descens registrat en les últimes dècades.

Aquesta tardor, el centre de Vallcalent ha registrat un augment en les entrades d'exemplars de voltor, principalment animals joves i inexperts després de diversos dies sense reprendre el vol, localitzats per Agents Rurals i particulars.

El voltor comú és una espècie protegida a Catalunya, on no està amenaçada perquè la població ha augmentat en els últims anys, i segons el cens del 2018, actualment hi ha 1.628 parelles, en colònies en penya-segats d'Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Noguera, Alt Urgell, Solsonès, Segrià (Lleida), Berguedà (Barcelona), Ripollès (Girona), Terra Alta, Baix Ebre i Priorat (Tarragona).