Actualitzat 11/10/2018 9:54:19 CET

La DGT preveu 5,1 milions de desplaçaments per carretera per al Pont del Pilar

PIXABAY / JWVEIN

Es duran a terme controls d'alcoholèmia i drogues en qualsevol tipus de via i a qualsevol hora

MADRID, 11 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Direcció general de trànsit (DGT) preveu 5,1 milions de desplaçaments entre les 15.00 hores d'aquest dijous 11 d'octubre i les 24.00 hores del diumenge 14, coincidint amb el Pont del Pilar per ser festiu en tota Espanya el divendres 12 d'octubre.

Amb motiu de l'increment de desplaçaments durant aquests dies, Trànsit ha preparat un dispositiu especial de regulació, ordenació i vigilància del trànsit amb l'objectiu de donar servei i vetllar per la seguretat dels usuaris de la via.

Les principals destinacions seran zones de descans, turístiques de costa i muntanya; desplaçaments de curt recorregut a zones de segona residència i d'oci properes a nuclis urbans; i desplaçaments a poblacions que celebren les seves festes populars, principalment a la Comunitat d'Aragó.

Segons assenyala la DGT, els problemes circulatoris més importants es presentaran durant la tarda d'aquest dijous a les sortides dels grans nuclis urbans, i després es concentraran a última hora de la tarda o a primeres hores de la nit a les zones de destinació.

Divendres al matí també es preveu trànsit intens a les sortides de les grans ciutats. A més, es prestarà especial atenció als accessos i travessies d'aquelles poblacions que celebren festivitats.

Dissabte continuarà el trànsit intens a la sortida dels grans nuclis urbans en trajectes de curt recorregut a zones d'oci properes a les ciutats.

Diumenge començarà la tornada de molts espanyols. Els problemes circulatoris es produiran als grans eixos viaris de comunicació: carreteres nacionals, autopistes i autovies, per ja a última hora de la nit traslladar-se a les vies d'accés als grans nuclis urbans.

6.000 GUÀRDIES CIVILS I 12 HELICÒPTERS

Entre les mesures que durà a terme la DGT de cara al dispositiu especial, es troben la instal·lació de carrils addicionals i reversibles amb cons als moments de més afluència circulatòria i a les principals carreteres d'accés a les grans ciutats.

A més, es restringirà la circulació de vehicles de mercaderies perilloses, transport especial i vehicles pesats de més de 7.500 quilos en certs trams, dates i hores; es paralitzaran les obres a les carreteres i es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments; i es recomanaran itineraris alternatius segons l'origen i la destinació.

En el dispositiu treballaran al voltant de 6.000 agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC), més de 800 funcionaris i personal tècnic especialitzat i més de 13.000 treballadors d'empreses de conservació i explotació de les vies. A més dels mitjans humans, estaran en funcionament 1.690 càmeres de televisió, 2.466 estacions de presa de dades i 2.310 panells de missatge variable. A més, hi haurà 12 helicòpters que actuaran en missions de vigilància des de les seves bases de Madrid, València, Màlaga, Sevilla, Saragossa, Valladolid i la Corunya.

Els agents de l'ATGC vigilaran el correcte compliment de les normes de circulació per part dels usuaris de la via, duran a terme controls d'alcoholèmia i drogues en qualsevol tipus de via i a qualsevol hora; intensificaran la vigilància en carreteres convencionals; i la vigilància del compliment de les normes de circulació a peu de carretera i des de l'aire amb els 8 radars Pegasus dels quals disposa la DGT.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.