Publicat 2/4/2019 18:22:00 +02:00CET

Un total de 4.462 estudiants faran la prova d'aptitud per a estudis de mestre que s'avana a l'abril

4.462 Estudiants Faran La Prova D'Aptitud Per a Estudis De Maestro Que S'Ava
GOVERN

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 4.462 estudiants far la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d'Educació Infantil i Primria que es duran a terme el dissabte 27 d'abril, una data que s'ha avanat per no coincidir amb les proves d'accés a la universitat (PAU).

L'avanament de la prova no afecta a la seva preparació, perqu consta de dos exmens competencials que no estan vinculats a cap temari concret d'estudi ni a cap assignatura cursada en els ensenyaments postobligatoris, ha informat aquest dimarts la Secretaria d'Universitats i Investigació de la Generalitat.

La PAP consta d'un examen de competncia comunicativa i raonament crític --de dues hores de durada-- i un altre de competncia logicomatemtica --d'hora i mitja--.

La Conselleria d'Educació va anunciar que, a partir d'ara, haver accedit als graus en Educació Infantil i Primria o al mster de professorat mitjanant una prova d'aptitud personal computar també com a mrit en la borsa de docents interins dels centres públics catalans.

Els 4.462 estudiants matriculats en la PAP, un 31% més que l'any passat, que va ser de 3.401, s'examinaran a cinc seus universitries de Barcelona, Bellaterra (Barcelona), Girona, Lleida i Tarragona.

Des que es va introduir la PAP el 2017, un 69% dels estudiants ha superat la prova: el 83% dels estudiants que escullen com a primera preferncia un grau d'Educació l'aproven en comparació el 29% d'aquells que la trien en una altra preferncia.

El 76% dels estudiants que procedeixen de Batxillerat superen les PAP, mentre que els procedents dels cicles formatius via Batxillerat l'aproven en un 61%, i un 44% els que han superat els cicles formatius de cicle superior.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés