Publicat 09/02/2015 19:16

Un total de 37 acusats de violència de gènere, 4 per assassinat, mantenen comunicació amb els seus fills des de presó

Cárcel reja prisión valla
PIXABAY

El PSOE lamenta el "descontrol" per part de la Delegació del Govern sobre Violència de Gènere i de la Fiscalia sobre els menors

MADRID, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 37 homes acusats de violència de gènere i a la presó preventiva, quatre d'ells amb resultat de mort, mantenen la comunicació amb els seus fills menors d'edat des de la presó, segons es desprèn d'una resposta del Govern espanyol dirigida a la diputada del PSOE, Ángeles Álvarez, al Congrés dels Diputats, que ha estat recollida per Europa Press.

La parlamentària socialista qüestionava el Govern sobre el nombre de persones a la presó preventiva que estan acusades de violència de gènere, amb i sense resultat de mort i que tenen assignades visites amb els seus fills menors, així com un desglossament de si es produeixen sota vigilància en el punt de trobada o són els nens els qui acudeixen a la presó.

En resposta, el Govern central detalla que a data de 23 de desembre, el nombre de persones a la presó preventiva a centres penitenciaris per delictes de violència de gènere ascendia a 490, de les quals 84 estan acusades d'un delicte d'aquest tipus amb resultat de mort.

D'aquest gairebé mig miler d'homes a la presó preventiva, un total de 37 es comuniquen amb els seus fills menors d'edat, inclosos quatre homes acusats de delictes de violència de gènere amb resultat de mort.

FALTA DE CONTROL

En declaracions a Europa Press, Álvarez lamenta el "descontrol" per part de la Delegació del Govern sobre Violència de Gènere i la situació dels menors fills de víctimes, així com la falta de vigilància per part de la Fiscalia respecte a aquesta situació.

Arran d'aquesta situació, la socialista insisteix que seguirà formulant preguntes al Govern central per conèixer les circumstàncies per les quals es produeixen aquestes visites, si a instància judicial o perquè els familiars estan portant els menors a les visites.

En el cas que fossin els familiars, Álvarez creu "important" conèixer qui té la custòdia d'aquests menors, per exemple, mentre que en el cas dels quatre presumptes acusats per delicte de sang en violència de gènere, saber si la custòdia la tenen familiars del victimari.

"És recomanable que un menor visiti a la presó el presumpte assassí de la seva mare? És adequat a l'hora de garantir el desenvolupament del menor i el seu benestar que tingui visites amb el presumpte assassí de la seva mare? És la manera de protegir el benestar dels fills de les presumptes víctimes de violència de gènere?", es pregunta la parlamentària socialista.

Segons la seva opinió, i a l'espera de més informació, bé siguin els jutges o familiars amb tutela de menors, s'està donant més importància als suposats drets del maltractador que a l'interès superior del menor.

"Estem esperant l'avaluació dels deu anys de la llei de mesures contra la violència de gènere i aquestes són algunes de les coses que necessitem conèixer per veure quin tipus de modificacions cal fer a l'hora d'evitar que es donin circumstàncies tan lamentables com aquestes, que no semblen les més adequades per al desenvolupament dels menors", insisteix la diputada del PSOE.

En aquest context, Ángeles Álvarez creu que en l'avaluació de la llei s'hauria d'incloure la seva petició en què en els butlletins estadístics hi hagi una indicació que permeti conèixer aquestes circumstàncies i la seva evolució al llarg dels anys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés