Publicat 1/1/2019 13:37:19 +01:00CET

Un total de 19 detinguts i 22 accidents de trànsit durant el Cap d'Any a Catalunya

El conseller d'Interior Miquel Buch fa balan del Cap d'Any 2018
Europa Press

La policia realitza 791 controls d'alcohol i drogues, amb un 7,2% de positius

   BARCELONA, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat que la nit de cap d'any els Mossos d'Esquadra han practicat un total de 19 detencions i s'han produt 22 accidents de trnsit que han causat dos ferits greus, nou lleus i cap mort, quatre menys que l'any anterior.

   En declaracions als mitjans aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de la plaa Espanya de Barcelona per fer balan de la nit, Buch ha explicat que els dos ferits greus són conseqüncia d'accidents a la N-II al seu pas per Vidreres (Girona) i un altre a la província de Lleida.

   El conseller ha destacat en la seva intervenció que la nit ha estat d'"absoluta normalitat i aix és bé sempre que es parla en termes de seguretat i emergncies".

   De les 19 detencions, cinc estan directament relacionades amb celebracions de la nit de Cap d'Any, sis amb la violncia de gnere o domstica --quatre menys que l'any anterior-- i les altres vuit detencions han estat per altres delictes, com a lesions i danys al patrimoni.

   Durant la celebració s'han rebut 3.618 trucades al telfon d'emergncies 112, la meitat per temes de seguretat ciutadana i una tercera part per assistncies sanitries.

EL TRIPLE D'AGENTS DE TRNSIT

   S'han desplegat un total de 3.500 agents de Mossos d'Esquadra durant la nit per garantir la seguretat, entre els quals destaca la presncia del triple d'agents de trnsit de l'habitual.

   Respecte als controls d'alcohol i drogues, la policia catalana ha realitzat 791 comprovacions, de les quals 57 (el 7,2%) han donat positiu, sobre el que el conseller ha subratllat que havent-hi els mateixos punts de control que l'any passat, s'han realitzat menys lectures per un percentatge més alt han donat un resultat positiu.

   Buch ha explicat que les xifres es poden deure a una major precisió dels agents en els controls, grcies a "l'experincia i la professionalitat", i a una possible reducció del trnsit a les carreteres durant la nit de Cap d'Any, del que encara no disposa de xifres definitives.