Publicat 26/8/2019 10:16:23 +02:00CET

Tot Espanya excepte Catalunya, Aragó, les Balears i les Canàries en risc per pluges i tempestes aquest dilluns

Las lluvias y tormentas afectarán a la mayor parte de la Península este lunes 26 de agosto
AEMET

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Totes les províncies espanyoles excepte les de les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, les Balears i les Canàries, tindran activat aquest dilluns l'avís de risc per pluges i tempestes, a conseqüència de l'arribada d'una depressió aïllada en nivells alts de l'atmosfera (DANA), que deixarà ruixats forts, tempestes i, en alguns casos, calamarsa, durant la primera meitat de la setmana.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Lugo, Ourense, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, País Basc, Navarra, Castelló, València, Múrcia, Madrid, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara i Toledo, així com Almeria, Còrdova, Jaén, Granada, Sevilla i Huelva, tindran risc per pluges i tempestes.

A més a més, hi haurà risc únicament per pluges a les províncies de Cadis i Màlaga, mentre que el risc per tempestes afectarà les nou províncies de Castella i Lleó, La Rioja, Càceres i Badajoz.

El risc es deu al pas d'una depressió aïllada en nivells alts (DANA) amb considerable incertesa associada, encara que el més probable és que es produeixin precipitacions en moltes zones de la Península, que anirien acompanyades de tempestes i calamarsa.

En concret, l'AEMET preveu que podran ser localment fortes principalment a les zones del nord-oest, Cantàbric i Andalusia. De manera dispersa i menys probable, també podran afectar l'est de Navarra, el nord i l'est d'Aragó i el litoral sud-est, i no s'esperen precipitacions a Catalunya ni a les Balears.

Les temperatures diürnes baixaran a l'interior peninsular, especialment en zones de tempesta, mentre que pujaran al Cantàbric oriental i hi haurà pocs canvis a la resta. Les màximes podran assolir els 30 graus en zones de l'interior sud-oest.

Pel que fa als vents, l'AEMET assenyala que bufaran vents alisis a les Canàries, vents de component nord al litoral gallec, de component est a l'àrea mediterrània i components est i sud a la meitat oriental peninsular. A la resta, el vent serà de caràcter variable i s'esperen ratxes fortes de vent a les zones de tempesta.