Publicat 22/2/2020 13:44:29 +01:00CET

Torra reivindica el "compromís" de les Passions en la presentació de la Temporada 2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, participen en la presentació de la Temporada 2020 de Passions a l'edifici de la Generalitat, juntament amb membres dels municipis que hi participen aquest any.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dissabte el "viatge de compromís" que ofereixen les Passions i ha defensat que aquests espectacles --que representen la història bíblica de la vida, la mort i la resurrecció de Jesús i que tenen lloc durant la Setmana Santa-- simbolitzen un esforç col·lectiu, solidari i fraternal.

En la presentació de la Temporada 2020, Torra ha dit que "tot aquest conjunt de valors que transmeten les Passions és el que hem d'agrair a les persones que hi participen perquè són propis" de la cultura tradicional catalana.

"Crec que justament formen part d'un fet molt significatiu de Catalunya: que ens agrada ajuntar-nos per fer coses", i ha opinat que aquest teixit de gent que s'uneix per tirar endavant projectes forma part de la manera de ser del territori.

Ha destacat la cohesió social que generen: "Tot aquest conjunt d'associacions, ateneus i fundacions que hi ha al país permet que la cultura arribi a tots els barris i tots els pobles de Catalunya, ens permet cohesionar-nos socialment".

També ha celebrat el paper de planter de les Passions, perquè serveixen d'"autèntiques llavors i escoles d'actors i actrius", per la qual cosa ha indicat que reivindica i valora aquest component artístic.

"No és difícil veure tot aquest treball artístic que hi ha darrere de qualsevol representació, no només d'actors i actrius, també de muntatge, mesos de gestió, assajos i la participació dels voluntaris", ha afirmat.

MARIÀNGELA VILALLONGA

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha assegurat que les Passions "s'estableixen sobre el sòlid fonament de la cultura popular, sobre la qual els catalans han aixecat la construcció del seu edifici col·lectiu".

Ha opinat que actualment no és possible imaginar la cultura catalana sense tenir en compte aquestes representacions, "que s'han convertit en una activitat simbòlica", i ha reivindicat els valors que defensa.

"La participació col·lectiva, que a Catalunya tenim sort que sabem anar plegats i de manera desinteressada i massiva, el valor d'enfortiment dels vincles socials, i la capacitat de transmetre un missatge renovat any rere any de pau i concòrdia", ha explicat.

En l'acte també hi han participat el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate, i el vicepresident d'aquesta organització, Jordi Carapuig, a més de membres de les Passions dels municipis que participen en l'edició d'aquest any.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona analitza la presència de Covid-19 en les aigües residuals i de bany

 2. 2

  Fecasarm urgeix l'Ajuntament de Barcelona a acceptar la petició per ampliar l'horari de terrasses

 3. 3

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 4. 4

  Registrada una explosió a la zona del port de Beirut (Líban)

 5. 5

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona