Publicat 4/8/2020 14:34:42 +02:00CET

Torra diu que Catalunya segueix en una situació difícil malgrat tendència positiva

El president de la Generalitat, Quim Torra, en roda de premsa en el Palau
GENERALITAT

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest dimarts que les mesures per contenir la propagació del coronvirus a Catalunya estan donant resultats positius, si bé la comunitat continua estant en una situació difícil i complicada: "No ens podem relaxar".

"No és que no puguem baixar la guàrdia, sinó que hem de seguir en una alerta vigilant i en una actitud d'atenció per no perdre el que tant ens ha costat guanyar", ha dit Torra en roda de premsa després del Consell Executiu.

Ha indicat que s'han registrat millores de la situació en comarques de Lleida, i s'ha donat una lleugera tendència a la baixa a Barcelona ciutat i en zones del Baix Llobregat, si bé s'ha augmentat el risc en poblacions del Vallès, per exemple.

"Anem progressant, però hem d'anar a molt millor encara", ha sostingut Torra, que ha agraït l'esforç a la ciutadania i li ha demanat continuar amb aquest exercici de solidaritat compartida i civisme social, en les seves paraules.

"Molts ànims, paciència, serenitat, prevenció i molta força, perquè sortirem endavant", ha assegurat, i ha explicat que els diferents departaments ja han confeccionat els seus plans de contingència, que haurà d'avaluar el Procicat.

TORNADA ESCOLAR

Torra també ha donat tot el seu suport a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller d'Educació, Josep Bargalló, per l'inici del curs escolar al setembre.

"Ens juguem molt en aquesta tornada a l'escola. És el gran repte dels dies que vindran. Un país funciona si l'escola funciona", ha assegurat.