Publicat 11/6/2020 21:15:40 +02:00CET

Torra defensa la reforma del sistema sanitari plantejada pels professionals

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, i el president de la Generalitat, Quim Torra.
GENERALITAT - Archivo

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dijous el seu suport a la proposta de reforma del sistema sanitari de Catalunya que plantegen els professionals de salut després d'una reunió al Palau de la Generalitat amb els col·legis professionals i associacions que representen als treballadors del sistema sanitari.

En un comunicat, ha explicat que en la reunió li han lliurat el 'Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya', i Torra ha agraït als professionals sanitaris la tasca "excepcional" que han dut a terme en els últims mesos per la pandèmia.

El cap de l'Executiu català s'ha compromès a impulsar una taula de treball amb la participació de les institucions sanitàries, el Govern i altres actors polítics, que en tres mesos porti a un pacte polític ampli per fer una reforma estructural de la sanitat catalana.

"Cal aprofitar aquest consens únic entre tots els professionals de la sanitat i la societat" que s'ha aconseguit amb el coronavirus, i ha apostat per anar més enllà d'una gratificació puntual per la pandèmia i impulsar les reformes estructurals que reclamen els treballadors sanitaris.

Per això, ha expressat el seu compromís per "acompanyar" aquest procés de reforma, ja que considera que invertir en salut és invertir en el futur de Catalunya.

A la trobada han participat la presidenta del Col·legi d'Infermeres i Infermeres de Catalunya, Paola Galbany; el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; el president del Col·legi de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro; el president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur; el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, i el president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, Pere Vallribera, entre d'altres.

Contador