Publicat 23/12/2019 10:02:22 +01:00CET

Torna aquest dilluns el temps estable a Espanya i es mantindrà tota la setmana

Castelló seguirà en avís groc per vent aquest dilluns, en el qual predominarà el bon temps
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El temps estable torna aquest dilluns 23 de desembre i es mantindrà fins a, mínim, dilluns 30 de desembre. Aquesta situació anticiclònica vindrà acompanyada d'un augment de les temperatures, que aconseguiran valors per sobre del normal per a aquesta època de l'any durant tota la setmana.

Segons la predicció especial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a les festes de Nadal d'aquest 2019, després de diversos dies d'intensa borrasca, aquest dilluns es preveu una situació anticiclònica a tot el país, tot i que continuarà el fort onatge a les costes de Galícia i al Cantàbric, amb onades de mar de 4 a 6 metres, que disminuiran a la tarda.

De fet, per a aquest dilluns s'han decretat avisos grocs (risc) per fort onatge a Girona, la Corunya, Lugo, Pontevedra, Biscaia, Guipúscoa, Astúries, Cantàbria, Mallorca i Menorca. Quant al vent, hi ha avisos a Osca, Terol, Lleida, Tarragona i Castelló.

Només es preveuen algunes pluges a Galícia, que seran més probables a l'oest, i hi haurà predomini de temps estable a la resta del país, cosa que afavorirà la formació de boires i boires matinals a zones de l'interior.

El vent de component oest bufarà encara amb ratxes fortes al litoral gallec i durant la matinada i el matí a Pirineus, a la desembocadura de l'Ebre i a Balears, i a Canàries s'espera temps estable amb vent fluix de l'est.

Així, també hi haurà avisos grocs per risc de vent a les províncies d'Osca, Terol, Albacete, Lleida, Tarragona, Castelló, Mallorca i Menorca.

El dimarts 24 continuarà la situació anticiclònica general, tot i que a l'oest de Galícia s'esperen precipitacions febles durant la primera meitat del dia, si bé s'obriran clars a la tarda.

És possible que les pluges s'estenguin de manera feble i puntual a la resta de Galícia i a les muntanyes d'Astúries i de León.

A la resta de la Península i a tots dos arxipèlags, s'esperen cels poc nuvolosos o amb núvols de tipus alt que no deixaran precipitacions. També és probable la formació de boires matinals a tots dos altiplans.

Quant a les temperatures, es preveu un augment general, amb valors superiors als habituals per a l'època de l'any.

Els vents aquest dimarts seran fluixos en general, tot i que al litoral gallec pot ser ocasionalment fort al principi del dia.

Segons la predicció de l'AEMET, del dimecres 25 al divendres 27 de desembre, es preveu que continuï predominant el temps estable a tot el país, amb absència de precipitacions. Només són probables algunes pluges ocasionals a l'oest de Galícia.

Durant aquests dies, s'espera la formació de boires a zones de l'interior peninsular, que podrien ser persistents a la Meseta Nord.

I les temperatures estaran, en general, clarament per sobre dels valors normals per a l'època de l'any, excepte a les zones on es formin boires persistents.

Finalment, del dissabte 28 al dilluns 30, tot i que augmenta la incertesa en l'evolució prevista, la majoria d'escenaris que preveu l'AEMET mantenen el predomini del temps estable en la majoria de les zones.