Publicat 09/12/2014 16:17

Toni Servillo visita el Teatre Lliure amb 'Le voci di dentro', que protagonitza al costat del seu germà

Los actores Toni y Peppe Servillo, en 'Le voci di dentro'
FABIO ESPOSITO

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

L'actor Toni Servillo dirigirà al Teatre Lliure 'Le voci di dentro' una obra d'Eduardo de Filippo que se centra en la corrupció moral i el sentiment de culpa, que el protagonista de la pel·lícula 'La grande bellezza' interpretarà entre aquest dimecres i dissabte a la sala de Montjuïc, amb localitats esgotades.

Els dos germans que protagonitzen el text en la ficció estan interpretats per Servillo i el seu germà a la realitat, Peppe Servillo: "Es crea un joc molt divertit per als espectadors, on es junta realitat i ficció", ha explicat el director aquest dimarts en roda de premsa.

En l'obra, Alberto Saporito --a qui dóna vida Toni Servillo-- denuncia els seus veïns per un crim que no recorda si ha somiat o ha vist --dubta que es manté al llarg de la funció-- creant acusacions entre els membres de la família; la comèdia inicial adopta una atmosfera de sospites, la clau de la qual és la confusió entre realitat i somni, ha descrit Servillo.

De Filippo va escriure el text el 1948, a una Itàlia devastada després del conflicte mundial i en un moment de moralitat completament canviada, amb intenció de plantejar una alarma a la societat i retratar les misèries morals i la total impunitat que vivien els crims, legitimats i normalitzats, alguna cosa tràgic per a Servillo.

'Le voci di dentro' visita Barcelona amb la seva gira internacional --que l'ha portat a ciutats com París, Londres, Istanbul, Chicago i Sant Petersburg-- i que, després de 300 funcions, visita el Teatre Lliure amb totes les entrades exhaurides, fet davant del qual el director ha afirmat sentir-se molt content i sorprès, però alhora amb una gran responsabilitat.

UN PRIMER VIOLÍ

El protagonista de 'Le voci di dentro' ha afrontat la tasca de dirigir i protagonitzar l'obra "com un primer violí dins d'una orquestra", i ha explicat que no l'ha dirigit des de la llunyania, sinó que ha tractat de revisitar-la amb cada funció, treballant amb el seu equip per fer el text viu.

Els textos de De Filippo estan oberts a la interpretació dels actors, que adquireixen segons Servillo la responsabilitat d'exprimir-lo, cosa que fa l'obra més interessant, i que resulta singular: ha destacat l'equilibri que aconseguia Filippo com a autor, actor i director, una cosa "entusiasmant".

L'actor i director ha destacat la dimensió popular del dramaturg, al qual ha descrit com "el Molière italià", capaç de tractar amb humor alguna cosa complex i al límit de la tragèdia.

Servillo ha encarat el text com si es tractés d'una primera estrena, tractant que la repetició no ho mortifiqui, sinó que li doni vida, i fugint de les revisitacions que pretenen modernitzar les obres, ja que una cosa és contemporània, en la seva opinó, quan els arguments aconsegueixen emocionar.

UN ARTESÀ DEL TEATRE

Davant de la pregunta de com el recent èxit de 'La grande bellezza' ha afectat la seva vida, Servillo ha destacat que és un actor de teatre, que està a sobre d'un escenari entre 150 i 180 dies a l'any, però que està content de pensar que la popularitat adquirida en el cinema portarà més gent al teatre.

En aquest sentit ha compartit l'anècdota de dos anuncis que va veure a Milà, on una multinacional dedicada a la xocolata es definia com a 'Mestres xocolaters', mentre que una petita botiga veïna es desmarcava i es proclamava com a 'Artesans': dins d'aquesta dualitat, Servillo s'ha definit com "un artesà del teatre".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés