Publicat 4/6/2020 11:13:01 +02:00CET

Tomás Alcoverro, Premi Ofici de Periodista

Tomás Alcoverro.
DIËRESIS - Archivo

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha atorgat per unanimitat el Premi Ofici de Periodista al periodista i corresponsal Tomás Alcoverro en reconeixement a l'excel·lència i ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l'actualitat a l'Orient Mitjà.

El guardó, creat el 1999 amb la voluntat de distingir els col·legiats amb trajectòries professionals rellevants, s'entregarà la tardor d'aquest any, ha informat el Col·legi de Periodistes en un comunicat.

Alcoverro (Barcelona, 1940) ha estat corresponsal de 'La Vanguardia' a Beirut des del 1970 amb un parèntesi de dos anys, entre el 1977 i 1978, quuan va ocupar la corresponsalia del diari a París.

Llicenciat en Periodisme, ha col·laborat a 'El Correo Catalán', 'ABC' i 'Destino', ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán, que també concedeix el Col·legi de Periodistes, i la Creu de Sant Jordi el 2006.

L'última edició del Premi Ofici de Periodista va ser per al periodista Josep Maria Cadena el 2016, i anteriorment també l'han rebut professionals com Martí Gómez, Maria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias i Josep Maria Espinàs, entre d'altres.

Contador