Publicat 19/6/2019 15:45:06 +02:00CET

Tom Hanks (Toy Story): "Reivindico el poder de les joguines per sobre de les pantalles"

EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

L'actor Tom Hanks, que posa veu al mític personatge de Woody en la pel·lícula 'Toy Story', ha trencat aquest dimecres una llança a favor de les joguines per als nens: "Reivindico el poder de les joguines per sobre de les pantalles, és clar que sí".

En una entrevista d'Europa Press, Hanks ha augurat un final "emotiu" i trencador de 'Toy Story 4', l'última entrega de la saga més emblemàtica de la fàbrica Pixar, que s'estrenarà aquest divendres als cinemes i en la qual el protagonista reprèn una aventura amb els seus amics Woody, Buzz i Rex.

Aquesta vegada, Woody continua sent la mateixa joguina de la qual Andy es va encapritxar fa anys, però amb la diferència que el nen ara es troba a la universitat i el deixa a una nova llar, juntament amb Bonnie i les joguines de sempre.

El personatge lluitarà aferrissadament perquè Bonnie sigui feliç i tots estiguin fora de perill i ben cuidats, especialment després de la irrupció d'una nova joguina: Forky, una manualitat feta a partir de fragments d'una paperera de la guarderia i per la qual el protagonista lluitarà fins al final.

Per a l'actor nord-americà, "posar veu a 'Toy Story' ha estat un regal" que ha perdurat al llarg de gairebé 30 anys des que el 1991 li van proposar de donar vida a l'entranyable vaquer en la seva versió original en anglès.

"Fa gairebé 30 anys que soc Woody, i em sento afortunat", exclama l'actor, que al llarg d'aquests anys ha sentit un procés d'identificació amb el personatge de la pel·lícula per a la qual els productors, Mark Nielsen i Jonas Rivera, no preveuen cap continuació.

"Crec que hi ha més de mi en Woody que en qualsevol cosa que he fet al cinema", diu el protagonista de 'Forrest gump', 'Nàufrag' i 'Filadèlfia', que celebra que sempre viurà a Disneyland en el personatge de Woody, com ho va fer veure la seva filla en un viatge.

"És un dels grans miracles perquè una part de mi sempre serà aquí amb aquest barret amb aquest mocador i amb tot i seré Woody per sempre", diu un Hanks divertit, que constata la profunditat de la pel·lícula amb una trama basada en els canvis vitals compartits per tots els éssers humans.

L'actor defensa les joguines perquè fomenten la imaginació amb visions "més vives del que es veuran mai en una pantalla", subratlla l'actor. Fins i tot la nova joguina que s'unieix a la història, Forky, "no és una joguina, sinó un producte de la imaginació" fruit d'un acte participatiu i no recreatiu per al qual Hanks sent un afecte especial.