Publicat 13/3/2019 20:27:14 +01:00CET

Tolosa acollir una exposició de Picasso i d'altres artistes exiliats espanyols a Frana

Toulouse recuerda el exilio de Picasso con una exposición con una treintena de s
PICASSO

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El Museu Les Abattoirs de Toulouse (Frana) acollir, des d'aquest divendres fins al 25 d'agost, l'exposició 'Una histria de l'art espanyol a la resistncia' que fixa la mirada en la relació de Pablo Picasso i els artistes exiliats espanyols a aquest país.

Segons ha informat l'organització en un comunicat aquest dimecres, participen en l'exposició més de 60 artistes, entre ells, Óscar Domínguez, Remedios Varo, Julio González i Joan Miró.

La mostra exposa una trentena d'obres de Picasso, a més d'un centenar de fotografies i arxius indits.

Es mostra en primer lloc una trentena d'obres de Picasso (pintures, dibuixos, gravats, escultures i llibres), a les quals se sumen més d'un centenar de fotografies i arxius indits, en concret arxius personals de Pablo Picasso que es conserven al Museu Picasso de París.

L'exposició emmarca així mateix més de seixanta obres d'artistes coetanis de Picasso exiliats o testimonis de la vida als camps de refugiats.

Una selecció de pellícules, fotografies i arxius ajuden a contextualitzar aquesta histria que s'estén des del 1936 fins a l'actualitat.

Hi ha obres d'Óscar Domínguez, Apelles Fenosa, Luis Fernández, Pedro Flores, Carles Fontser, Julio González, Roberta González i Joan Miró, Remedios Varo, entre d'altres.

L'exposició compta amb el patrocini del Museu Picasso de París i amb el suport d'Acció Cultural Espanyola, AC/E, que podr veure's des del 15 de mar al 25 d'agost del 2019.

Amb motiu del 80 aniversari de l'exili republic, l'exposició explora en profunditat com l'agitació histrica i personal de l'exili va afectar Picasso i altres artistes coetanis.