Publicat 25/07/2019 13:14CET

El TNC tanca la temporada amb 56.382 espectadors més que l'any 2018

Teatro Nacional de Catalunya (TNC)
TNC - Archivo

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha tancat la temporada 2018-2019 amb 276.800 espectadors, 56.382 més que durant la temporada anterior, cosa que, al seu parer, demostra "la seva contribució al creixement cultural" de la ciutadania a través de les arts escniques i mostra la missió de servei públic del teatre.

Segons el balan de la temporada del TNC, els espectacles de la Sala Gran, la Sala Petita i la Sala de Taller han rebut un total de 126.985 espectadors en obres que varien des del teatre contemporani, el teatre familiar, la dansa, les produccions internacionals, per, especialment, la nova autoria catalana i el patrimoni catal universal, han indicat en un comunicat aquest dijous.

L'epicentre de la temporada s'ha centrat en el dramaturg Santiago Rusiñol, a qui han dedicat dues obres: 'Els jocs florals de Canprosa' --que ha estat el segon espectacle més vist amb més de 20.000 espectadors-- i 'La niña gorda'.

L'espectacle més vist a la Sala Gran ha estat l'obra de teatre clssic 'La bona persona de Sezuan', amb 25.146 espectadors; per la seva banda, 'Afanys d'amor perduts' ha estat la més vista a la Sala Petita amb 9.728 espectadors, i l'obra de teatre contemporani 'Kassandra' ha estat la més vista a la Sala Tallers amb 3.629 persones.

Parallelament, el TNC ha coprodut quatre peces que han dut a terme un total de 687 funcions de gira a 26 poblacions de Catalunya i Palma, i han reunit un total de 22.512 espectadors que han pogut veure les obres de dramatúrgia 'La bona persona de Sezuan', 'La importncia de ser Frank', 'La niña gorda' i 'No em va fer Joan Brossa'.

ACTIVITATS MÉS ENLL DE L'ESCENARI

El teatre ha fet activitats paralleles als espectacles amb la intenció de ser un "espai plural, de convivncia i integració" per a tota la societat, i ha anat més enll de l'escenari amb 57 activitats paralleles que han reunit més de 59.500 participants.

Entre les activitats, hi destaquen colloquis, cursos de formació, publicació de llibres, i els cicles de lectures escniques que han reunit més de 12.000 lectors en el projecte 'Llegir el teatre'.

El TNC també ha apostat per l'educació per aportar una "mirada igualitria, integradora i inclusiva" a la cultura amb programes, i ha contractat centres especials per treballar al centre i ha reservat part de l'aforament per a collectius en risc d'exclusió social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés