Publicat 19/5/2020 14:21:23 +02:00CET

El TNC inaugurarà temporada a l'octubre amb deu monòlegs inspirats en Pasolini

El TNC preveu obrir a la fi de setembre amb deu monòlegs de Pasolini
EUROPA PRESS

La sala estudia un "abonament digital" per a les seves obres en línia

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) preveu inaugurar la temporada 2020-2021 entre finals de setembre i principis d'octubre amb deu monòlegs de deu minuts a la Sala Petita en una "celebració de la figura" de l'escriptor italià Pier Paolo Pasolini, ha informat en roda de premsa telemàtica aquest dimarts el director de la sala, Xavier Albertí.

Aquests monòlegs permetran entendre la cultura, i aprofundir en aquesta peça que va portar a Pasolini a la seva autocondena de mort, pel que s'ha encarregat a deu persones d'àmbits molt diversos que escriguin deu monòlegs que facin reflexionar sobre l'apocalipsi de la societat, i cap a on va, basats en la seva pel·lícula 'Decamerón', amb la participació de Cristina Morales, Najat El Hachmi, Gregorio Luri i Davide Carnevali.

Ha precisat que, sense tenir un pressupost definitiu tancat, la temporada comptarà amb uns 27 espectacles --12 autores, 11 autors i quatre d'autoria mixta--, dels quals nou seran produccions pròpies, deu coproduccions, vuit companyies convidades i que involucrarà uns 170 actors i sumarà fins el 340 professionals vinculats a les produccions.

"DOBLE FORMAT"

Deixant de costat la Sala Gran --que s'espera poder obrir al desembre, encara que la realitat ho pot "desmentir"--, el TNC inaugurarà inauditament amb la Sala Petita i ho farà amb la garantia d'un doble format a l'espera de saber l'aforament que podran tenir les obres presencials.

Precisament, oferirà una versió en línia dels espectacles de la mà d'un producte audiovisual "de qualitat", per al qual s'està en converses amb Tv3.

Albertí ha dit que estan estudiant un "abonament digital amb un preu molt reduït" per preservar el dret dels ciutadans a accedir a les produccions de la sala, a la qual cosa se suma que els continguts no seran solament un enregistrament de l'espectacle, sinó que hi haurà continguts extra, i que també estarà pensat perquè els espectadors puguin tornar a veure obres que han vist a la sala.

Així mateix, Albertí ha precisat la necessitat de sobreposar-se a la "certa incomoditat d'alguns actors" els teatres dels quals han programat obres en les quals apareixen sense haver-los donat compensacions en un moment que, a més, ha estat molt complicat per als artistes.

EPICENTRE DE MUSICALS

Albertí ha recordat que és la seva última temporada com a director artístic de la sala i que acabarà amb un epicentre entorn dels musicals dels anys 20 i 30 al Paral·lel que li portarà a dirigir a la Sala Gran; "la primera vegada que una dramaturga catalana, viva i esplèndida pujarà a l'escenari".

Així mateix, el teatre ha precisat que està treballant amb el Festival Grec per acollir 24 concerts en els seus jardins al juliol, encara que de moment tot són previsions i s'està pendent dels protocols que aprovi el Govern; una cosa que esperen que estigui "al més aviat possible".

La temporada passada, el TNC va aconseguir el 84% d'ocupació; un total de 73.312 espectadors i rècord d'abonaments, amb 5.503 usuaris; pel que fa al preu de les entrades, els mantindrà la propera temporada.

Contador