Actualitzat 11/06/2015 14:16

El TNC implanta una tarifa de 99 euros per veure totes les obres de la temporada

X.Albertí y M.Campos, TNC
Foto: EUROPA PRESS

Adaptacions de Shakespeare, Lorca i Guimerà en una temporada amb grans noms

   BARCELONA, 11 Juny (EUROPA PRESS) -

   El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha implantat una tarifa plana de 99 euros per veure totes les obres de la temporada, fet que suposa un preu de 6,2 euros per espectacle, ha anunciat aquest dijous la directora executiva del teatre, Mònica Campos, a la presentació de la temporada 2015-2016 al costat del director artístic Xavier Albertí.

   Aquesta tarifa plana tindrà un preu per als joves de fins a 35 anys de 69 euros, cosa que representa 4,3 euros per obra; les tarifes seran personals i intransferibles i no es podrà repetir funció de la mateixa obra.

   Des d'aquest dijous fins al 30 de juny és un període exclusiu de compra de les tarifes planes, els abonaments, packs familiars, grups i escoles, i a partir de l'1 de juliol es posaran a la venda també les entrades generals; la tarifa plana estarà vigent com a mínim fins al començament de la temporada a la Sala Gran a l'octubre.

   Albertí ha assegurat que el TNC vol "arribar al públic" i que el preu no sigui excusa, i Campos ha remarcat que es vol acabar amb l'apreciació del públic que el teatre és car, per la qual cosa també hi haurà descomptes en entrades individuals per a joves fins a 35 anys i per a aquells que els compren abans de l'estrena.

PROGRAMACIÓ

   La programació a la Sala Gran del TNC s'obrirà el 15 d'octubre amb una versió de 'No soroll per no res', de William Shakespeare, dirigida per Àngel Llàcer i que, inspirada en les pel·lícules americanes dels 50, tindrà la música de Cole Porter; es podrà veure al TNC després d'estrenar-se al Temporada Alta de Girona, amb qui la coprodueixen.

   Seguirà a aquesta peça de Shakespeare l'adaptació de 'El público', de Federico García Lorca, sota la direcció d'Àlex Rigola, i per primera vegada a Catalunya 'El professor Bernhardi', d'Arthur Schnitzler, amb la direcció del propi Albertí d'un text que, escrit el 1912 i que aborda la religió, la ideologia i la moral, va ser prohibit durant anys a Àustria.

   La programació a la Sala Gran es completarà amb 'Victòria', text escrit i dirigit per Pau Miró, amb l'actriu Emma Vilarasau com protagonista en una història d'un triangle amorós al mig de la lluita política clandestina a la Barcelona dels 50, i un concert especial del grup vocal DeuDeVeu.

SALA PETITA I TALLERS

   A la Sala Petita, la temporada s'obrirà el 8 d'octubre amb l'obra 'Només són dones', escrita per Carmen Domingo i dirigida per Carme Portacelli, en què les "enormes" Míriam Iscla, Maika Makovski i Sol Picó entrellacen text, dansa i música contra l'oblit del sofriment de milers de dones durant la guerra.

   El TNC tindrà un dels epicentres de la seva programació en l'obra d'Àngel Guimerà, amb l'obra 'Maria Rosa' --"un tresor", segons Albertí--, dirigida per Carlota Subirós i protagonitzada per Mar del Hoyo, que servirà per redescobrir un dels personatges més suggerents del teatre català, al qual acompanyaran altres actes relacionats amb la vida i obra de l'escriptor.

   Dirigida per David Selvas i protagonitzada per Julio Manrique, la Sala Petita acollirà una adaptació contemporània de 'Don Joan', de Molière, que comptarà en el seu repartiment amb Anna Azcona i Lluís Marco.

   La programació d'aquesta sala es completarà amb una versió particular de 'La gaviota' d'Anton Chéjov, amb direcció de Pep Tosar i el títol 'Qui bones obris farà', i una producció amb el Festival Grec del 2016 'Daurrodó', on música, titelles, dansa i arts plàstiques es donen la mà, i té la col·laboració de l'artista brasiler Cildo Meireles.

   La Sala Tallers obrirà la seva programació amb Carles Santos i 'Patetisme il·lustrat (10 maneres diferents de començar un espectacle)', en coproducció amb Temporada Alta, i la tornada a Barcelona de 'Nadia', dirigida per Carles Fernández, un documental escènic sobre l'experiència d'una jove que enllaça el seu passat a Kabul i el seu present a Barcelona.

   Les obres en la Tallers es tanquen amb 'Tu no surts a la foto', d'Antonio Simón Rodríguez; 'Niu', de Marc Garcia Coté, i 'La naturalesa i el seu tremolor', un espectacle itinerant de la Societat Doctor Alonso; la programació es completa amb els espectacles familiars 'Capas', 'Bítels per a nadons' i 'Tripula'.

   Les previsions d'espectadors de la temporada 2014-2015, a falta del tancament definitiu, és d'uns 105.000, respecte dels 109.000 de l'anterior, i que l'ocupació s'hagi situat al voltant del 58-60%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés