Publicat 28/10/2019 17:08:22 +01:00CET

El Thyssen homenatja la Bauhaus amb una faceta 'desconeguda', la pintura

Una dona al costat de l'obra de Johannes Itten, 'Grup de cases a la primavera'  (1916) en  l'exposició 'La Bauhaus en las colecciones Thyssen' al Museu Thyssen, a Madrid (Espanya), a 28 d'octubre del 2019.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El Museu Nacional Thyssen-Bornemisza ha inaugurat l'exposició 'La Bauhaus en las colecciones Thyssen' -oberta fins el 12 de gener del 2020- amb la qual pretén homenatjar el moviment artístic alemany -que compleix 100 anys- i, alhora, mostrar una de les seves facetes més desconegudes, la de la pintura.

"Molts poden arribar a pensar que és una exposició estranya sobre la Bauhaus: no hi ha mobles de tub ni llums geomètrics. Però això és una pinacoteca i es pot erosionar el clixé mitjançant les obres de grans mestres que van ser l'ànima del moviment", ha assenyalat el director artístic del museu, Guillermo Solana.

L'exposició té 14 obres d'artistes vinculats històricament a l'escola i pertanyents a la col·lecció permanent. Les obres estan signades per artistes com Johannes Itten, Lyonel Feininger, Paul Klee, Wassily Kandinsky, Lászlo Moholy-Nagy, Oskar Schlemmer i Josef Albers -tots ells professors de l'escola-, així com de Sándor Bortnyik, artista hongarès molt proper als seus ideals.

La mostra posa èmfasi en aquelles peces creades en el període d'activitat de la Bauhaus (1919-1933) i, en alguns casos, mostrades en la gran exposició organitzada l'estiu del 1923, en què es posa de manifest l'evolució des del llenguatge expressionista inicial cap a un altre més pròxim als corrents constructivistes de començaments dels anys 1920.

"Quan Walter Gropius -fundador de la Bauhaus- es va decidir a crear aquesta escola, considerava que de totes les arts del moment, la que més havia renovat el llenguatge artístic era la pintura: per això els primers professors van ser pintors, excepte un escultor", ha explicat el comissari de la mostra, Juan Ángel López-Manzanares.