La tesi de Pedro Sánchez ja està disponible íntegrament en format digital a Internet

Tesi doctoral de Pedro Sánchez a la Universitat Camilo José Cela
Europa Press
Publicat 14/9/2018 13:49:28CET

MADRID, 14 Set. (EUROPA PRESS) -

La plataforma TESEO ja permet l'accés a la tesi doctoral del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, després que aquest dijous accedís a publicar-la íntegrament a Internet per a tot aquell que vulgui consultar-la. Fins ara, només se'n permetia l'accés a la fitxa tècnica amb la composició del tribunal, així com la directora del treball, i cinc línies de resum.

Prèviament a la publicació íntegra, La Moncloa ha difós un comunicat en el qual assenyala que el treball ha passat els controls antiplagi de dos programaris. Fins aquest divendres, la tesi podia consultar-se en format físic en paper a la Universitat Camilo José Cela, on Sánchez va fer el doctorat.

La controvèrsia pel treball acadèmic del president va sorgir arran dels dubtes expressats pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una pregunta en la sessió de control al Govern central. Després de la qual, Sánchez va procedir aquest dijous a autoritzar que la seva tesi sigui de lliure accés a través d'Internet durant aquest divendres.

Un cop publicada la tesi, l'accés a la plataforma TESEO ha donat error possiblement per un intent massiu d'entrades per veure-la. En un primer moment, La Moncloa va avisar que la tesi estaria disponible a Internet a partir de les 8.00 hores. En un comunicat posterior en el qual s'han avançat els resultats dels controls antiplagi ha informat que finalment estaria disponible al matí.

La Moncloa ha assenyalat que ha sotmès el treball de Sánchez a dos reconeguts programes per comprovar plagis en documents acadèmics i la tesi de Sánchez ha superat aquests tests. En el cas del programa Turnitin detecta un 13 per cent de semblança, mentre que l'eina PlagScan xifra en un 0,96 per cent la coincidència amb altres treballs universitaris.

Segons La Moncloa, aquest resultat s'enquadra en percentatges normals de semblança per a aquest tipus de tesi. "Existeix un ampli consens en l'àmbit acadèmic a considerar que es tracta de percentatges normals, d'acord amb la normativa i els protocols de verificació", sosté el Govern espanyol.

La tesi doctoral del president del Govern central, Pedro Sánchez, titulada 'Innovacions de la diplomàcia econòmica espanyola: anàlisi del sector públic (2000-2012)' té un total de 342 pàgines amb 424 cites a una bibliografia que inclou més de 150 referències, com va poder comprovar aquest dimecres Europa Press després de la consulta física de la tesi dipositada sense opció de préstec a la biblioteca de la universitat privada Camilo José Cela de Madrid.

El treball de doctorat de Sánchez es divideix en deu capítols en els quals analitza la "diplomàcia econòmica" del Govern central, de les comunitats autònomes i d'alguns municipis, i també les "innovacions de la diplomàcia econòmica espanyola" parant esment a la "col·laboració público-privada en la diplomàcia".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.