Publicat 24/7/2019 16:07:34 +02:00CET

Terrassa decreta tres dies de dol pel crim masclista

El alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (centro)
AJUNTAMENT DE TERRASSA (PREMSA) - Archivo

TERRASSA (BARCELONA), 24 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol per l'assassinat aquest dimecres d'una dona a mans, presumptament, del seu marit que poc després s'ha entregat a la comissaria de la Policia Nacional de la localitat vallesana.

Així ho ha dit l'alcalde, Jordi Ballart, als mitjans en sortir de la Taula de Feminicidi que s'ha convocat aquest dimecres i que forma part d'un protocol aprovat en el ple per rebutjar aquests fets, "totalment lamentable i injust, fruit d'aquesta societat patriarcal", ha expressat.

En la reunió s'ha decidit aplicar el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista en la població, així que s'han cancel·lat tots els actes institucionals durant les properes 24 hores, i durant les 48 següents tots els actes municipals començaran guardant un minut de silenci.

Amb tot, el consistori ha convocat un minut de silenci aquest dijous, a partir de les 13 hores, i es llegirà un manifest de repulsa pel crim masclista, les banderes de l'Ajuntament onejaran a mitja asta i s'instal·larà un crespó negre a la façana de l'edifici.

Ballart ha explicat que no constaven denúncies prèvies de la família, i que tampoc no s'havia atès la víctima des de Polítiques de Gènere ni Serveis Socials.