Actualitzat 03/06/2021 13:29

Un terç dels joves espanyols mostra signes de "falta de control" amb el mòbil segons un estudi

Segons un estudi de la Fundació La Caixa, un 35% dels joves espanyols manifesta signes de "falta de control" en l'ús del mòbil
FUNDACIÓN LA CAIXA

BARCELONA, 3 juny (EUROPA PRESS) -

Un 35% dels joves espanyols manifesta signes de "falta de control" en l'ús del mòbil, segons l'estudi 'De moderados a hiperconectados: seis perfiles de uso del móvil y su impacto en el bienestar personal' de l'Observatori Social de la Fundació La Caixa.

L'estudi, basat en una enquesta plurianual, l'han elaborat investigadors de la Universitat de Navarra i defensen que, a més del temps d'ús, el benestar personal dels joves "depèn" dels motius pels quals recorren al mòbil, ha informat la fundació en un comunicat aquest dijous.

Han definit sis perfils d'usuari: els moderats i els organitzats exhibeixen "una capacitat més elevada" de controlar l'ús del mòbil que la mitjana; els socialitzadors, impetuosos i escapistes, en canvi, tenen un nivell d'autocontrol inferior a la mitjana, i els hiperconnectats són els qui amb més freqüència es veuen incapaços de controlar l'ús del mòbil.

A nivell global, el 42% dels joves té un perfil moderat en l'ús del mòbil i no hi ha cap tasca o motivació que "domina el seu patró de consum", mentre que, per contra, el 19 per cent està hiperconnectat i recorre al mòbil per a moltes tasques.

A més a més, la capacitat de controlar l'ús de la tecnologia és "un factor important de benestar" i, en aquest sentit, els investigadors han advertit de la prevalença de símptomes negatius de salut mental entre les generacions més joves.

De fet, han vinculat la intensitat amb la qual s'utilitza el mòbil per a diferents tasques i el malestar psicològic dels usuaris: els moderats presenten nivells més baixos d'ansietat, depressió i estrès; mentre que entre els hiperconnectats hi ha més joves amb símptomes de malestar.

De mitjana entre els joves enquestats, l'ansietat és l'indicador de malestar psicològic més prevalent amb un 28%, el segon és l'estrès amb un 19% i, finalment, el 17% dels joves enquestats pateix depressió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés