Publicat 19/5/2019 12:09:23 +02:00CET

'Temps Salvatge' i 'Els jocs florals de Canprosa', favorites dels Premis Max que es lliuren aquest dilluns a Valladolid

'Temps Salvatge' y 'Els jocs florals de Canprosa', favoritas de los Premios Max que se entregan mañana en Valladolid
PREMIOS MAX

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

'Temps Salvatge' i 'Els jocs florals de Canprosa', ambdues del Teatre Nacional de Catalunya, són les dues produccions favorites, amb cinc i quatre nominacions respectivament, per la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que es donaran a conèixer aquest dilluns 20 de maig en una gala al Teatre Calderón de Valladolid.

A més també acaparen diverses nominacions els espectacles de 'Lehman trilogy', 'Iphigenia a Vallecas' i 'Distopía', tots ells amb tres nominacions. 'Grito pelao', 'A.K.A. (Also known as)', 'Una vida americana' i 'Juguetes rotos', amb dues nominacions cadascuna, completen la terna de favorits.

A més de les 19 candidatures a concurs es concedeixen tres premis especials, entre els quals destaca el Premi Max d'Honor, que distingirà la trajectòria d'una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les arts escèniques, que aquest any recollirà l'actriu Concha Velasco.

Així mateix, es farà entrega del Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades; i que rebran 'ex aequo' les companyies Taules Teatre del Pinós (Alacant) i La Garnacha Teatre de Logronyo (La Rioja).

Per la seva banda, el Premi Max del Públic es lliurarà a la companyia valenciana Groc Teatre per 'Genovese', una obra escrita i dirigida per l'alcoià Miguel Ferrando que realitza "un al·legat contra la violència masclista". Aquest guardó es concedeix a l'espectacle que obté un major nombre de vots a través de l'aplicació online '#VotaMax'.

"FESTA DE LA LLIBERTAT"

La gala de la XXII edició dels Premis Max se celebrarà sota el lema 'La festa de la llibertat' i posarà de manifest la cultura castellanolleonesa a través de les arts, la tradició i l'avantguarda. Per primera vegada, els aficionats de les arts escèniques podran seguir la retransmissió de la gala en HD a través de La 2.

La dona té un paper important en aquesta edició, tal com va assenyalar la presidenta de la SGAE, Pilar Jurado, durant la presentació a Madrid de la cerimònia. Ana Zamora és la responsable de la direcció i a més el 53 per cent dels nominats són dones.

Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max lliuren un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona-1919/1998), impulsor d'un dels col·lectius renovadors de l'art espanyol de postguerra. Aquest any, els guardons compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valladolid i la Fundació d'Universitats i Ensenyaments Superiors de la Junta de Castella i Lleó.