El temps estable predomina a la Península, però Lleida i Tarragona estaran en risc per boires

Publicat 8/1/2020 10:22:14CET
Cels assolellats
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

El temps estable predominarà aquest dimecres 8 de gener a la Península, però hi haurà 13 províncies en risc (groc) per boira i onatge, segons ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, Osca, Saragossa, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Valladolid, Zamora, Lleida i Tarragona estaran en risc per boires que podran reduir considerablement la visibilitat. En canvi, la Corunya estarà en risc per onatge.

En general, l'AEMET preveu cels nuvolosos a Galícia, amb possibilitat de pluges febles al litoral oest. Hi haurà intervals nuvolosos a diverses zones de l'extrem nord peninsular i de l'àrea mediterrània. Els cels poc nuvolosos o amb núvols alts predominaran a la resta de la Península, encara que amb núvols baixos i boira als altiplans, conca de l'Ebre i depressions d'Osca i Lleida, amb possibilitat de ser localment persistents.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes pujaran a l'altiplà nord i depressions del nord-est peninsular, amb pocs canvis en general a la resta del país. Les nocturnes pujaran al nord peninsular mentre que es produiran gelades febles a l'interior, més intenses a l'altiplà nord i als Pirineus.

Finalment, els vents seran de sud-oest al litoral gallec, de component nord a l'Empordà i les Balears, i de llevant a l'Estret. Mentrestant, al litoral mediterrani predominaran els vents del nord-est i a les Canàries els alisis.

Contador