Publicat 21/10/2014 11:38

Una tecnologia amb nanopartícules triplica la producció de biogàs

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

Una tecnologia desenvolupada per investigadors de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pot triplicar la producció de biogàs mitjançant la introducció controlada de nanopartícules d'òxid de ferro en els processos de tractament de residus orgànics.

La tecnologia BiogásPlus es basa en la utilització de nanopartícules d'òxid de ferro com additiu que alimenta els bacteris encarregats de degradar la matèria orgànica, i augmenta de manera sostinguda fins a un 200% la producció de biogàs, al mateix temps que transforma les nanopartícules de ferro en sals innòcues, ha informat aquest dimarts la UAB en un comunicat.

Els investigadors creuen que aquesta tecnologia aporta un enfocament "totalment innovador" a la millora de la producció de biogàs i al tractament de residus orgànics, ja que és la primera aplicació de nanopartícules que es desenvolupa per a aquesta finalitat, a més de proporcionar un augment significatiu en la degradació dels residus orgànics en comparació de les tecnologies existents.

De moment, BiogásPlus s'ha aplicat amb èxit en cel·lulosa i fangs de depuradores urbanes, però també pot ser utilitzada en diferents aplicacions de la digestió anaeròbia, com per exemple residus agrícoles, residus industrials i urbans.

Per aplicar aquesta tecnologia al mercat, els investigadors han creat la 'spin-off' Applied Nanoparticles, gestada l'ICN2 i en procés de signar un acord de transferència amb la UAB.

Aquest any BiogásPlus ha estat un dels projectes guanyadors de la tercera edició del Fons d'Emprenedors de Repsol, que ajuda en el desenvolupament del producte i la seva comercialització.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés