Publicat 11/3/2019 18:41:17 +01:00CET

El Teatre Lliure reviu la "repressió feixista" a Mallorca en l'obra 'Mar de fons'

El Teatre Lliure reviu la "repressió feixista" a Mallorca en l'obra 'Mar de f
NGELA NICOLAU/TEATRE LLIURE

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure de Barcelona reviu la "repressió feixista" a Mallorca en l'obra teatral 'Mar de fons', de Pere Fullana i amb la companyia Iguana Teatre, ha explicat la sala en un comunicat aquest dilluns.

Aquest espectacle est fet a partir de testimonis reals que reflexionen sobre les conseqüncies del desembarcament de les milícies catalanes de la República a les Illes Balears a l'agost del 1936, després de l'alament feixista.

A l'estiu del 1936 es va marcar un abans i un després en la societat mallorquina: el desembarcament d'una expedició republicana i el seu posterior i precipitat reembarcament davant les tropes feixistes, que va deixar conseqüncies que "encara estan presents 80 anys després".

'Mar de fons' retrata aquells fets, la "ressaca" que van deixar i de quina manera han afectat el present; en una histria que comena unes setmanes abans del desembarcament i es perllonga fins a la dcada dels 70.

La histria est explicada per sis actors i dos músics, que encarnen fins a un total de 57 personatges, climes i paisatges.