Actualitzat 10/03/2021 17:22

El Teatre Lliure "mira enrere per poder tirar endavant" la programació de primavera

Imatge del projecte escènic 'Forasters vindran...', liderat per Marta Galán.
LABARRANCOFILMS

Programa adaptacions de Javier Cercas, Anton Txékhov i Caryl Churchill

BARCELONA, 10 mar? (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure de Barcelona "mira enrere per poder tirar endavant" aquesta primavera amb una programació que inclou diverses obres històriques sobre el canvi i la transformació, segons ha explicat el director de la sala, Juan Carlos Martel, en una roda de premsa aquest dimecres.

Martel ha remarcat que el Lliure insisteix a programar pensament i reflexió, amb propostes que pretenen convertir-se en un mirall en el qual la societat es pugui reflectir, "sense importar el lloc ideològic del qual procedeixen, indret o la condició social".

En aquest sentit, de l'1 al 25 d'abril es podrà veure 'Forasters vindran...', un projecte escènic documental que lidera l'artista resident de la sala, Marta Galán, i que relaciona els protagonistes de la immigració dels anys 50 i 60 a Barcelona amb un grup de joves que migren des de diferents països d'Àfrica fins a Barcelona.

CERCAS PER RIGOLA, TXÉKHOV PER MESSIEZ

Del 8 al 30 d'abril, Àlex Rigola adaptarà Javier Cercas amb '23-F Anatomia d'un instant', una aproximació a la Transició espanyola que parteix del cop d'estat que va liderar el tinent coronel Antonio Tejero: "Cercas ho explica des d'una mirada molt especial, que s'obre a tota mena de gèneres", ha dit Rigola.

Es tracta del retrat d'un moment en el qual "algunes persones s'aconsegueixen ficar en un búnquer i canviar-lo per arribar a una democràcia molt més potent del que suposaven", i ha dit que ho van fer diferents homes des de la solitud, entre els quals destaca Adolfo Suárez.

Pablo Messiez presenta del 22 al 25 d'abril 'Las canciones', una obra creada a partir de personatges i situacions de l'obra d'Anton Txékhov, i un dels espectacles de "més èxit" d'aquesta temporada a Madrid.

"Sembla que quan escoltem la música sapiguéssim per què vivim, per què patim", diu un personatge a 'Las tres hermanas', i Messiez ha explicat que aquesta reflexió va ser la llavor d'on va néixer la recerca que va donar lloc a l'obra.

UN CAPELLÀ, 'FRANK' I ARQUES

Del 24 d'abril al 2 de maig arriba a Barcelona la primera obra del director del Centre Dramàtic Nacional, Alfredo Sanzol, 'El bar que se tragó a todos los españoles', que es basa en la història del seu pare, un capellà que va decidir "abandonar l'hàbit i viatjar als Estats Units a aprendre anglès i màrqueting".

Sanzol ha dit que la seva obra està relacionada amb la de Rigola en el sentit que suposa una mirada al passat "sense el pes de prejudicis, pors o del silenci que ha oprimit el país durant tant de temps".

Al seu torn, Clara Manyós i Xesca Salvà presenten 'Frank' del 12 al 30 de maig, una adaptació del conte homònim de Ximo Abadía sobre el dictador Francisco Franco, i un exercici de "memòria i reflexió" per als nens.

Del 26 de maig al 20 de juny es podrà veure 'Arcas 2020', de VVAA Col·lectiu, que presenta una embarcació de vacances pensada per a tota mena d'éssers amb ànimes i nivells adquisitius.

CARYL CHURCHILL I WILLIAM SHAKESPEARE

Magda Pueyo posarà en escena del 27 de maig al 20 de juny l'obra 'I només jo vaig escapar-ne', de Caryl Churchill, de la qual Pueyo ha dit que li interessa sobretot "la seva mirada ideològica i les conseqüències d'aquesta en la vida humana".

Del 3 al 20 de juny, es podrà veure 'Història d'un senglar (o alguna cosa de Ricard)', de Gabriel Calderón, en la qual l'actor Joan Carreras encarna un actor que interpreta Ricard III en l'obra de William Shakespeare, i que reflexiona sobre la distància entre actor i personatge.

DEU ANYS DEL 15-M

La sala ha programat quatre sessions de la Escola de Pensament, amb una sessió centrada en els deu anys del 15-M.

Ha anunciat que incorporarà adaptacions d'Àngel Guimerà i Federico García Lorca en els Clàssics per a criatures de la seva plataforma en línia, que ja ha arribat als 2.000 usuaris, segons han dit.

També penjaran una adaptació radiofònica d'Iban Beltran de 'L'estranger', d'Albert Camus, amb música de Robert Gerhard.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés