Publicat 17/1/2014 15:02:56 +01:00CET

El Teatre Lliure inaugurarà l'exposició homenatge a Anna Lizaran el 23 de gener

Anna Lizaran
ROS RIBAS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure inaugurarà el pròxim 23 de gener l'exposició dedicada a l'actriu morta Anna Lizaran, que ocuparà el 'hall' i el vestíbul del teatre de Montjuïc, i de la qual s'instal·larà una part al centre que té a Gràcia el dia 24, tot això amb motiu del primer aniversari de la mort de l'artista l'11 de gener.

Segons ha explicat en roda de premsa el director del teatre, Lluís Pasqual, l'exposició s'inaugurarà una hora i mitja abans que comenci l'obra 'Un enemic del poble', de Henrik Ibsen, perquè els espectadors puguin veure-la, tot i que tindran temps fins a juliol, quan el Festival Grec posarà el tancament a la mostra.

La mostra girarà al voltant a les arrels, trajectòria i personalitat de l'actriu Anna Lizaran, i serà un recorregut sentimental per la memòria de l'actriu, molt implicada en la fundació del Lliure.

L'exposició és un homenatge a la figura de Lizaran, així com també una forma de difondre el seu llegat artístic.

El bar de la seu del Lliure de Gràcia acollirà la primera part de la mostra, on es repassen el seu naixement, família, els inicis de la seva passió pel teatre, la fundació de la companyia Comediants i també del Lliure.

Al Foyer del Lliure de Montjuïc es repassarà tota la seva trajectòria artística, tant la vinculada al Lliure com la que no, així com la seva faceta televisiva i cinèfila.

També hi haurà dos espais que recullen els premis que ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria professional, així com el vestidor que ha utilitzat en algunes de les seves obres més característiques, com 'La bella Grega', 'El ball' i 'La Bête', que no va arribar a estrenar perquè va caure malalta.

La mostra es complementarà amb un volum biogràfic que recull la documentació expositiva i recull escrits del director del Lliure, Lluís Pasqual, de l'exdirector del TNC Sergi Belbel i del cineasta Ventura Pons, així com de 50 actors, directors i col·legues de l'àmbit teatral.

Lizaran ha estat considerada la gran dama de l'escena teatral catalana, en què va brillar durant les últimes quatre dècades i en què va deixar un buit destacat.