Publicat 17/5/2019 16:58:05 +02:00CET

El Teatre Lliure estrenarà una sèrie teatral en sis capítols de Sergi Belbel

El Teatre Lliure estrenarà una sèrie teatral en sis capítols de Sergi Belbel
EUROPA PRESS

Una màquina per eliminar els dolors menstruals és el centre de la comèdia

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure de Barcelona estrenarà del 22 de maig al 9 de juny una sèrie per a teatre en sis capítols ' Dolors', una comèdia amb els dolors menstruals de fons amb la idea original de la també actriu Meritxell Yanes i dramatúrgia de Sergi Belbel, Eulàlia Carrillo i Cristina Clemente.

En roda de premsa aquest divendres, Sergi Belbel ha destacat que actualment hi ha un boom de sèries però que la incursió de dramaturgs en la ficció televisiva "no és nova".

Aquesta coproducció, amb l'opció de veure dos capítols setmanals o tots reunits en una marató final, és un "tour de force" per als seus tres actors, a part de col·laboracions especials , perquè el teatre té la gràcia que no hi ha talls ni rodatges, i són necessaris tres actors com a bèsties, ha dit Belbel.

"UNA BOGERIA"

Tots els capítols excepte el primer comencen amb un resum de l'anterior, amb 12 miniescenes, "una bogeria" per als actors, ha dit Belbel, que ha avançat que el final del sisè capítol és un final de temporada, i no descarten una segona part.

La sèrie, de la qual n'hi ha de precedents a Buenos Aires (Argentina), gira còmicament entorn el dolor de les dones: "És una història de dones", ha dit Belbel, mentre que la codirectora i dramaturga Cristina Clemente ha afegit que la sèrie té com a trama principal la invenció d'un aparell que treu els dolors de la menstruació, el qual pot ser un gran invent per a la humanitat.

La guionista Eulàlia Carrillo ha destacat que 'Dolors' emana tanta passió per al teatre com per a la televisió, i ha afegit que en ella ha sentit la llibertat de fer homenatges a diverses sèries, des de 'Plats bruts' fins a 'Homeland', amb "spoilers" i amb moments icònics i de paròdia d'altres sèries.

La sèrie compta amb la idea original de Meritxell Yanes, que ha explicat que està molt enganxada a les sèries i que va mirar de portar aquest món al teatre, en una proposta ambiciosa que necessitava un "teatre d'envergadura".

Yanes ha dit que aquest projecte també vol captar els espectadors que normalment no van al teatre, i ha dit que els programadors "s'han llançat de cap" per tenir-lo a les seves sales; de fet, ja els han contractat per actuar al Teatre de Banyoles, Figueres i Olot (Girona), i estan negociant amb Temporada Alta.

Hi actuen també Gemma Martínez i Enric Cambray, i aquest ha dit que estan molt cansats perquè són moltes hores i un ritme trepidant: "Són sis capítols amb una evolució molt bèstia de l'argument".