Publicat 27/01/2015 16:56

El Teatre Lliure acull una obra coral sobre el declivi del somni americà

Parte del elenco de 'Somni americà', de La Kompanyia Lliure y Les Antonietes
ROS RIBAS / TEATRE LLIURE

La dramatúrgia d'Oriol Tarrasón part de textos emblemàtics dels anys 30 i 40

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure retrata el declivi del somni americà amb 'Somni americà', una obra coral de l'autor i director Oriol Tarrasón que podrà veure's a la sala del Lliure de Gràcia a partir d'aquest dijous i fins a l'1 de març, ha explicat l'equip aquest dimarts en roda de premsa.

L'obra, protagonitzada per onze intèrprets de La Kompanyia Lliure i Les Antonietes, proposa una travessia per grans autors nord-americans del segle XX, com ara Erskine Caldwell, Woody Guthrie, Arthur Miller, Eugene O'Neill, Ben Reitman, William Saroyan, John Steinbeck i Tennessee Williams.

Tarrasón ha volgut connectar l'univers americà de l'època, en què les promeses del somni es diluïen amb la Gran Depressió, amb "la decepció social actual".

El text, escrit a mida per als actors, reuneix a un bar onze personatges estereotipats que teixeixen "un patchwork de petites frustracions", creats a partir de 18 dramatúrgies i novel·les dels anys 30 i 40.

"He anat robant petits fragments --a vegades són una frase, altres un personatge, com el de Blanche Dubois--, i els he situat en un passeig per aquest desert que era, llavors, Amèrica", ha narrat el director.

Es tracta de "personatges que poden identificar-se amb persones de qualsevol lloc de Barcelona, i tot i que els patrons del vestidor estan basats en patrons de l'època, l'attrezzo és actual", ha postil·lat.

SEGUIR SOMRIENT

"És una obra sobre els somnis, la fraternitat i la capacitat d'estimar; una trobada de persones que no tenen res, però que segueixen somrient", ha descrit Tarrasón, i ha recalcat la idea que l'hostilitat del món exterior no té per què ser, també, interior, i que si la gent es cuida mútuament pot canviar el seu entorn.

En aquest sentit, l'actor Pol López ha afegit que "la varietat de naturaleses que es mostren, cadascuna amb els seus defectes molt visibles", s'equilibren entre ells i permeten que els diferents espectadors puguin empatitzar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés