Publicat 17/1/2019 18:35:49 +01:00CET

El Teatre Lliure acull el Lorca "més surrealista" amb l'obra 'Així que passin cinc anys'

Obra 'Així que passin cinc anys'
FÉLIX VÁZQUEZ / ATALAYA TNT

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure de Barcelona acollir la versió de Federico García Lorca "més surrealista" amb l'obra 'Així que passin cinc anys', que la companyia Talaia TNT va estrenar el 1986 i amb la qual torna per amb una mirada menys naíf i més "fosca".

Segons ha informat el teatre en un comunicat, l'obra estar dirigida per Ricardo Iniesta, que ha explicat que la diferncia del muntatge estrenat el 1986 i l'actual és que "l'Espanya del 86 era molt naíf i esperanada i l'actual, és perillosa i tenebrosa. Nosaltres venim d'Andalusia i ho podem dir".

Lorca va escriure aquesta obra el 1936 i porta a escena els postulats del surrealisme, que l'autor va abraar també en el seu teatre després de viatjar a Nova York (Estats Units).

Aquesta obra est conformada per "somni, realitat, vigília i premonició", en una pea que no es va poder estrenar fins a mig segle més tard, precisament de la m d'aquesta companyia andalusa dirigida per Iniesta.

Aquest revisita ara el seu muntatge original en coproducció amb el Centre Dramtic Nacional, i oferir quatre funcions a Montjuc des d'aquest dijous i fins al diumenge.