Publicat 24/11/2019 18:34:58 +01:00CET

Tàrrega (Lleida) recorda les dones assassinades per violència masclista amb 1.062 cadires buides

Cadires buides en homenatge a les dones assassinades per violència masclista.
AYUNTAMIENTO DE TÀRREGA

LLEIDA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Tàrrega (Lleida) ha recordat aquest diumenge les dones assassinades per violència masclista i ha col·locat 1.062 cadires buides a la plaça Major de la localitat, que hi seran fins aquest dilluns amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'acció, que també ha homenatjat els fills de les assassinades, pretén que cada cadira simbolitzi la xifra de dones assassinades per la seva parella o exparella des de l'any 2003 a Espanya i els seus fills menors d'edat assassinats --1.028 dones i 34 menors--.

Es tracta d'una iniciativa de sensibilització i conscienciació impulsada per la Regidoria d'Acció Social i Igualtat en el marc de la campanya 'Digues prou, no estàs sola', amb la col·laboració de Dones Arrel, Apadoc, Dones Verge del Pedregal, Fòrum Femení d'Opinió i Cartaes, i amb el suport de la Diputació de Lleida.

Cada cadira porta una esquela amb el nom de la dona i l'edat que tenia quan va ser assassinada, mentre que les cadires dels menors s'identifiquen amb un os de peluix, i aquest diumenge s'ha emès un enregistrament en què s'ha recordat els noms i les edats de totes les víctimes.

La regidora d'Acció Social i Igualtat de Tàrrega, Assumpta Pijuan, ha apel·lat la societat perquè s'impliqui a erradicar la violència masclista, i ha concretat que a última hora s'ha afegit una cadira, arran d'un assassinat masclista que es va produir aquest divendres.