Publicat 19/2/2019 17:03:14 +01:00CET

Taller de Músics i El Dorado SFB promouran el flamenc i els nous talents amb Acció Cultural Espanyola

Signatura de dos acords entre el Taller de Músics i El Dorado SFB amb Acció Cult
EUROPA PRESS

Cunillera presideix l'acord i afirma: "Els catalans no som diferents a la resta dels espanyols"

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El Taller de Músics i El Dorado Sociedad Flamenca de Barcelona (SFB) han formalitzat aquest dimarts uns convenis amb Acció Cultural Espanyola (AC/I) per impulsar la carrera musical dels joves talents a nivell nacional i internacional i promoure la difusió de la cultura flamenca.

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit la rubrica dels acords, que ha acollit a Barcelona la seu de la Delegació del Govern espanyol, amb la presncia del president d'AC/I, Ibán García; el d'El Dorado SFB, Pedro Barragán, i el del Taller de Músics, Lluís Cabrera, i en el qual hi han actuat el 'cantaor' Pere Martínez i la guitarrista Isabelle Laudenbach.

Cunillera ha celebrat poder acollir la signatura dels convenis perqu s'alinea en la voluntat d'obertura que va assegurar que tenia quan va prendre el crrec: "Obrir les portes d'aquesta Delegació perqu la societat catalana i barcelonina la sentin com a seva", perqu el Palau Montaner, obra modernista de Lluís Domnech i Montaner, és part de la seva histria.

"Aquest acte retorna a aquest palau una mica de la seva essncia, li dona vida, obertura, i sobretot ens fa una societat més lliure i més plural", i ha apellat a la convivncia perqu ha dit que no es podr tirar endavant una societat si no es dona cabuda a tothom.

"Els catalans no som diferents a la resta dels espanyols, ni els espanyols són diferents als catalans. Alguna cosa ha fallat, alguna cosa ha fet fallida, quan els uns i els altres hem pensat que érem superiors als altres", per la qual cosa ha cridat a restaurar aquesta situació i ha proclamat que no hi ha res impossible.

Ha assegurat la seva intenció de treballar per solucionar aquesta situació, i després d'observar que el president de la Generalitat és, en realitat, el mxim representant de l'Estat a Catalunya, ha apellat: "Hem d'obstinar tots el nostre esfor".

POVEDA I ROSALÍA

Des de l'AC/I, García ha assegurat que Barcelona té una realitat diversa i plural, amb el flamenc present des d'abans de la immigració andalusa, i ha valorat poder ajudar en l'ensenyament artístic els joves, perqu la cultura crea fonamentalment la ciutadania: "Construeix persones molts més obertes en la comprensió de les realitats diverses".

Ha dit que es tracta d'una de les primeres vegades en les quals es toca música a la seu en la seva etapa moderna: "Em sembla una bona simbologia del que volem fer, transformar tant de soroll en música", cosa que ha dit que espera que en el futur puguin fer en tots els ordes de la societat, la qual veu necessitada d'harmonia.

Ha celebrat la tasca del Taller de Músics, que ha vist com un exemple d'iniciatives que haurien de fer-se a més llocs d'Espanya per la seva acció directa en un barri amb dificultats, la recuperació d'espais urbans i l'impuls dels joves músics, entre els quals hi ha Mayte Martín, Miguel Poveda i Rosalía.

VIDA CULTURAL BARCELONINA

Barragán ha celebrat aquest acord per la visibilitat que els donar i les possibilitats que obre en una entitat petita com la seva: "El flamenc té lloc en tota la seva esplendor a El Dorado", i ha percebut el flamenc com un acte popular modern, i ha dit que la fundació es va crear com a instrument per participar en la vida cultural de la ciutat.

Cabrera, que és el fundador de l'escola que presideix, ha apuntat que l'acord donar visibilitat externa als músics joves, i ha reivindicat que cada músic ha de mostrar la seva personalitat i la seva veu, la qual cosa ha de donar-se tant en el flamenc com en la societat, que és plural i diversa: "I per aix hem de lluitar tots, per la llibertat de tothom".

El fundador del Taller de Músics ha afegit que el conveni també permetr disminuir les quotes d'alguns alumnes, i ha celebrat que la Delegació hagi acollit la signatura, que no havia vist mai per dins i li ha semblat una meravella: "Hauria de tenir més visibilitat perqu més d'un s'emportaria una sorpresa".

AUGMENTAR L'EXPERINCIA

El projecte 'Acciones para músicos noveles' neix del conveni amb la coorganització entre AC/I i Taller de Múscis, concretament amb l'Escola Superior d'Estudis Musicals (ESEM), i d'una banda es bonificar en el preu de la matricula dels estudis superiors de música, amb la finalitat de mantenir consolidats el nombre d'alumnes més elevat i facilitar l'accés a futurs estudiants en el curs 2019-2020.

També promouran accions de mobilitat i residncies artístiques de promocions d'estudiants del Taller de Músics ESEM per generar projectes i donar-los a conixer a públics nacionals i internacionals, pel qual s'establiran acords amb escoles, festivals, clubs i altres agents per augmentar l'experincia dels músics i actuar en altres realitats artístiques, socials i culturals.

La collaboració amb El Dorado SFB afavorir i impulsar el potencial flamenc i el seu camp cultural com a instrument de relació social, així com la seva capacitat artística per establir llaos d'unió amb altres disciplines.

Així, AC/I donar suport al programa que El Dorado SFB desenvolupar durant el 2019 per promoure i difondre la cultura flamenca i aquelles iniciatives orientades a la creació de plataformes de treball amb altres entitats públiques i privades de la ciutat de Barcelona amb un objectiu comú i que siguin d'utilitat pública.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés