Publicat 2/4/2019 19:10:29 +02:00CET

Suspenen el desallotjament de la finca ocupada per sollicitants d'asil Casa frica, al Poblenou

Suspenen el desallotjament de la finca ocupada per sollicitants d'asil Casa fr
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El desallotjament previst per a aquest dilluns de la finca ocupada per sollicitants d'asil al barri barceloní del Poblenou, coneguda com a Casa frica, ha quedat susps després d'una mediació entre les persones de la finca i la comitiva judicial que ha anat a l'edifici, davant del qual s'han concentrat desenes de vens per evitar el desallotjament.

Diversos activistes de la finca han explicat a les xarxes socials que han acordat un mes de termini i han celebrat la paralització del desallotjament, que s'ha susps després que també s'ajornés al gener, després d'una sollicitud de l'Ajuntament al jutge per trobar solucions per als ocupants de l'immoble, situat en el número 35 del carrer de Mari Aguiló.

El regidor d'Habitatge i del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha explicat en roda de premsa que l'Ajuntament va proposar allargar altra vegada el termini, per que el fons d'inversió vol vendre l'edifici i només acceptaria l'opció que el compri el consistori, cosa que descarta perqu est qualificat d'equipament --quan prioritza l'habitatge-- i per la inversió que requeriria.

La finca est ocupada per unes 30 persones migrants sollicitants d'asil, d'origen subsahari i arribats sobretot des de la frontera sud, segons el coordinador del pla Barcelona Ciutat Refugi, Ignasi Calbó, que ha recalcat que el Govern central hauria d'ocupar-se de proporcionar-los recursos d'allotjament.

Calbó ha explicat que l'Ajuntament va dur a terme una anlisi de vulnerabilitat dels ocupants al gener --quan ja es va voler desallotjar-- i es van oferir recursos, per que no en tots els casos es poden oferir allotjaments perqu no es va considerar que estiguessin en estat de vulnerabilitat amb aquesta anlisi, encara que ara es tornar a repetir.

"El gran problema és com est tractant l'Estat les persones demandants d'asil", perqu no ofereix allotjament quan hauria de fer-ho i perqu triga massa a dur a terme les entrevistes per determinar si les persones són o no demandants d'asil, ha asseverat Calbó.

EDIFICI SENSE PROJECTE

Montaner ha explicat que el fons inversor va comprar l'immoble sent conscient de la seva qualificació com a equipament i en un moment en qu ja estava ocupat, llavors per un altre collectiu, que va marxar després d'acordar-ho amb l'Ajuntament, per després van entrar aquests sollicitants d'asil.

L'edifici ha de destinar-se a un equipament i les seves mesures --no compleix amb els mínims per obrir un gimns o altres propostes plantejades-- dificulten que pugui promoure's un projecte en l'immoble, que era una casa unifamiliar de dues plantes.