Publicat 15/7/2019 16:51:49 +02:00CET

Surten de la cova les tres espeleòlogues de Coventosa (Cantàbria)

Un agent de Protecció Civil, en el municipi d'Arredondo, barra la zona d'accés a la cova de Cueto-Coventosa , on han desaparegut tres espeleòlogues d'origen català.
Europa Press - Europa Press

Van ser trobades a les quatre de la matinada per l'equip que va entrar per Cueto i hi accedirà un quart grup per ajudar-les a sortir

SANTANDER, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Les tres espeleòlogues que no van sortir de la cova càntabra de Coventosa a l'hora prevista han estat localitzades aquest dilluns en bon estat a l'interior de la cavitat, de la qual ja han sortit, segons ha informat el Govern regional.

Van ser trobades a les quatre de la matinada per l'equip que va entrar per la boca de Cueto i s'esperava que estiguessin fora de la gruta cap a les sis d'aquesta tarda, encara que finalment han arribat a l'exterior abans del que estava previst.

Les tres dones -nascudes el 1968, 1969 i 1980, i naturals les dues primeres de Barcelona i l'última de Vinaròs (Castelló)- estan "bé".

Han estat trobades pels tres rescatadors que van accedir per l'entrada de Cueto, al costat de la qual hi ha un pou vertical de més de 300 metres de profunditat, el més gran d'Europa i el primer lloc on van buscar.

Un altre grup format per quatre efectius va accedir també cap a la una de la matinada per Coventosa, i ha sortit a les vuit del matí sense notícies de les desaparegudes.

Per aquest mateix accés es va endinsar, ja aquest dilluns a la tarda, un tercer equip proveït de menjar i aigua, els tres integrants del qual són els que van sortir a l'exterior de la cova a informar de la troballa de les tres dones, que van iniciar la travessia el dissabte a les 12.20 hores.

Un quart equip havia entrat, també per Coventosa, per ajudar-les a sortir.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat