Suplanten ajuntaments de Lleida en correus per propagar virus informàtics

Publicat 25/9/2019 13:16:03CET
Teclat, ordinador (Recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments de Tremp, Esterri d'Àneu i Seròs (Lleida) han detectat que diverses persones i empreses estan rebent correus electrònics que aparenten procedir dels seus consistoris i que propaguen virus, han informat a Europa Press fonts municipals dels tres municipis.

Es tracta d'Emotet, un programa que es difon en correus falsos i que, en activar-lo, roba dades, es reenvia a altres destinataris i obre la porta a virus, ha detallat aquest dimecres el diari 'Segre'.

L'Ajuntament de Tremp ha fet públic un ban en què explica que ha "rebut un atac informàtic d'un virus tipus 'phishing' (suplantació d'identitat)".

"Si rep un correu electrònic d'alguna de les adreces de correu de l'ajuntament (domini tremp.cat o ajuntamentdetremp.cat), abans d'obrir-lo comprovi que no tingui també alguna altra direcció en el remitent (normalment adreces estranyes)", resa el ban.

El consistori recomana a qui rep un correu sospitós que l'elimini de la seva safata d'entrada, així com de la paperera i que, en cas que l'hagi obert, prengui mesures com eliminar el missatge, escanejar l'ordinador amb programari antivirus i canviar la contrasenya del correu electrònic.

L'Ajuntament explica també que el seu proveïdor de serveis de 'hosting' i correu electrònic li ha informat que aquest atac també s'està produint en altres servidors de correu.

"Estem treballant per provar d'eliminar aquest correu maliciós, disculpin les molèsties", conclou el ban de l'Ajuntament.